Американският ню метъл култ Hed P.Е. с два концерта в България


Американският ню метъл култ Hed P.Е. с два концерта в България

3123

Звездните американци Hed P.Е. пристигат за два концерта в България. Събитията ще се проведат в пловдивския рок бар Download на 18 февруари и в столичния клуб Terminal 1 следващата вечер. ¾ от билетите за концерта в града на тепетата са разпродадени. Към хедлайнърите в София ще се присъедини сръбската рап кор/ню метъл банда Iskaz, която с двете си участия през лятото в София събра  голямо количество фенове. В Пловдив пък съпорт ще бъдат експерименталните осем-битови Electric Dragon. И на двете дати - като част от концерта, ще се изяви и официалният тур-съпорт на Hed P.Е. - What A Funk. Бандата, сформирана от няколко от членове на Crazy Town, понястоящем живее и твори в Лос Анджелис.
За Hed PЕ
Съществуват малко банди, които могат да бъдат наречени "квинтесенцията на едно алтернативно поколeние". Това определение обаче важи 100% за американските пънк/ню метъл/хип-хоп и реге легенди Hed P.E.
Създадена през 1994, формацията моментално набира популярност сред ентусиастите на местната калифорнийска сцена. В началото на новото хилядолетие албумът "Broke" дебютира на 63-то място в Billboard 200, като от там нататък всичко е история. Успехите се редят един след друг, а музикантите се нареждат сред  най-интересните банди, миксващи музикални жанрове, популярни между двете хилядолетия.
Бандата е известна с безкрайно енергичните си концерти, изпълнени с постоянна комуникация между публика и музиканти. Атрактивният вокалист Jared Gomes кара всеки от публиката да се почувства част от разказа и от песента. Нещо, което може да се каже само за истински големи фронтмени. Преживяването Hed P.E. се поддава само частично на описание - кръвта бушува истински силно само на живо. 
Билети и за двете събития могат да се намерят в мрежата на Билет.Бг. за Пловдив тук, за София - тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички