Биг бенд джаз академия с необикновеното трио Via Mavis


Биг бенд джаз академия с необикновеното трио Via Mavis

4123

Както MySound.bg нееднократно писа, бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев представя млади музиканти в поредицата Биг бенд джаз академия.

Поредното издание е в Първо студио на БНР от 19.30 ч. на 7 февруари с гости Виктория Кирилова - контрабас, Виктор Бенев – перкусии и Мартин Хафизи – ударни инструменти.

Виктория Кирилова завършва Националната музикална академия в София и продължава следването си в консерваторията "Верди" в Милано. Участва в многобройни майсторски класове и състави. Изпълнява както джаз, така и класическа музика.

Виктор Бенев е перкусионист и композитор, роден в София. Работи и живее в Париж. Музиката на Виктор съчетава ритмичното разнообразие на джаза, електронната музика и рока с езика и богатството на свободната импровизация, конкретната музика (Pierre Schaeffer) и "noise" движението на Luigi Russolo. Завършва Националната консерватория за музика и танци в Париж (CNSMDP) със специалност джаз и импровизационна музика през 2017 година.

Мартин Хафизи е възпитаник на консерваторията за изкуства "Кодартс" в Холандия. Свирил е на една сцена с музиканти като Христо Йоцов, Хилда Казасян и Борислав Йоцов.

Виктория, Виктор и Мартин идват от различни краища на Европа, за да се впуснат в едно ново музикално приключение - създаването на необикновеното трио Via Mavis. Творчеството им е съставено изцяло от оригинални композиции, в които присъстват различни влияния от класическата музика, традиционния и модерния джаз, българския фолклор, поджанрове на електронната музика и др. Едно от основните неща, които превръщат триото в  непредсказуемо и различно, е соловият инструмент в него - МалетКАТ, предоставящ голяма палитра от звуци и тембри, които вдъхновяват младите музиканти и провокират както тяхното въображение, така и на слушателите.

Билети - на касите на Рекламно - информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" 4), на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежите на ticketsbg.com и eventim.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички