Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Руската рок звезда Стас Намин специален гост на София Филм Фест


Руската рок звезда Стас Намин специален гост на София Филм Фест

3048

Емблематичната рок звезда на Русия Стас Намин е сред членовете на на Международното жури и специален гост на 23-тия "София Филм Фест".

Както MySound.bg нееднократно писа, кинофиестата продължава до 16 март. Известният продуцент, художник, композитор, фотограф и режисьор ще представи лично лентите си "Free Тo Rock" и "Истинската Куба", а и филма на Кирил Серебренников "Лято". Стас Намин (Анастас Алексеевич Микоян) е роден в Москва през 1951 година. Още на 10-годишна възраст постъпва в Суворовското военно училище, където учи 7 години, после се записва в Института за чуждестранни езици и скоро след това се премества в Московския държавен университет, където учи литература и философия до 1978 година. През 1983 завършва курс за сценарий и режисура в  "Госкино". Интересът на Стас Намин към рока се заражда още през 60-те години на миналия век, докато учи в Суворовското училище – през 1964 създава първата си рок група, а през 1969 се ражда група Цветя (Цветы), с която става истински популярен в меломанските и изобщо в културните среди. С нея създава много музикални хитове, а също така организира едни от най-големите независими международни музикални и културни фестивали в Русия.
Стас Намин създава и първия Московски симфоничен оркестър, както и спектакъла "Балет на леда" ("Москва върху лед") – първият по рода си мюзикъл върху лед в Русия. След 2000 година творецът с неизчерпаем талант и многобройни артистични търсения се посвещава на театъра, където създава пиеси за съвременна музикална драма, а също и арт-проекти с авторски снимки, които представя в световни галерии и музеи. В този период създава и поредица от документални филми, между които "Древните храмове на Армения", "Истинската Куба" и  "Free Тo Rock", и композира и филмова музика.
Едно от най-харесваните места, превърнало в център за съхранение на националната култура, в място, където хората могат да се срещнат със световния шоубизнес, а също и в символ на авангардните млади хора в Русия, е центъра "Стас Намин" (SNC), създаден през 1987 година и разположен в парка за отдих и култура "Горки". Сред специалните гости на този център са звездите Робърт Де Ниро, Арнолд Шварценегер, Куинси Джоунс, легендарните Pink Floyd, U2 и много други.  За това място Франк Запа снима филм, а хитовата песен на Scorpions от годините на промяната в Източна Европа – "Wind Оf Change", е посветена на духа на свободата, който витае в центъра на Стас Намин

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички