150 деца от цялата страна ще участват в Млади фолклорни таланти


150 деца от цялата страна ще участват в Млади фолклорни таланти

3314

Над 150 деца от цяла България на възраст от 3 до 18 години ще пеят и свирят в галаконцерта на конкурса "Млади фолклорни таланти 2018". Събитието, което ще състои в Първо студио на Българското национално радио на 10 февруари, неделя, събира
на една сцена лауреатите в деветнайсетото издание на конкурса на предаването "Рано в неделя" на програма "Хоризонт" на БНР.
Водещи са обичаните певици Ива и Ева Валентинови, а на малките таланти ще акомпанират виртуозите от Оркестъра за народна музика на БНР Пейо Пеев, Ангел Димитров, Недялко Недялков и Иван Цонков. В концерта ще участват също Даниела Якова, Илия Луков, проф. Елена Огнянова, Цвета Кирилова и Петя Иванова. На сцената ще излязат млади изпълнители от музикалните училища в София, Варна, Пловдив и Котел, а гости ще бъдат малчуганите от вокална група Радиодеца. Специалните награди са народна носия, микрофони, инструменти, а също и исторически карти, книги и пособия.
Конкурсът "Млади фолклорни таланти" се организира от екипа на предаването "Рано в неделя" на програма "Хоризонт". Той е основан от Олга Сагаева и Даниела Якова, а от 2011 г. водещи са Ива и Ева Валентинови, които освен "гласове" на фолклорните предавания "Музикална шарения" и "Двуглас" на програма "Хоризонт", са лауреати на първото издание на конкурса. Всяка неделна сутрин от 07.30 ч. до 08.00 ч. слушателите чуват три предложения, сред които избират един победител. Победителите от изданията през 2018 г. ще участват в гала концерта на 10 февруари, който ще бъде излъчван и на живо от 14.00 до 16.00 ч. по програма "Хоризонт" и в интернет от платформата "Бинар".
Входът е свободен.  Желаещите да присъстват трябва да бъдат на входа на Българското национално радио (булевард "Драган Цанков" 4) в 13.30 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички