Реквием на Андрю Лойд Уебър в зала България


Реквием на Андрю Лойд Уебър в зала България

4089

На 12 февруари Националният филхармоничен хор, детският филхармоничен хор и Плевенската филхармония ще представят Уебъровия Реквием в зала "България" под диригентската палка на Славил Димитров.

Солисти ще бъдат Мария Цветкова-Маджарова и Георги Султанов (на снимката).

Андрю Лойд Уебър – царят на мюзикълите, пише Реквиема в памет на своя баща. В него той преплита характерния си мелодичен поп стил с класически форми. Още на премиерата през 1985 г. в Ню Йорк творбата  печели сърцата на публиката. Солисти тогава са Пласидо Доминго, бившата вече съпруга на Уебър - Сара Брайтман, и малкият Пол Майлс Кингстън. Произведението печели "Грами" за най-добра съвременна класическа композиция през 1986 година.

Най-известната част от него "Pie Jesu" влиза в класацията за 100-те най-добри съвременни класически произведения (Класик FM, Австралия) и заживява собствен живот.

Написан за оркестър, детски хор и трима солисти, сред които малко момче, Реквиемът на Уебър ще прозвучи в зала "България" с участието на голям хор, в който ще се включи и младежката хорова капела към НМУ "Любомир Пипков".

Билети - на касата на зала "България", в "Ипей", "Ивентим" и "Тикетсбг".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички