Delta Roosters редят Blues & Rhythm в Картини от една изложба


Delta Roosters редят Blues & Rhythm в Картини от една изложба

3381

Не много отдавна, през декември миналата година, се появи очакваният албум на доказалите се нашенски блусмени Делта Рустърс.

Предисторията на "Блус и ритъм" е дълга, тъй като желанието за записване на авторски песни съществува още от самото създаване на първите от тях през 2012 г. Поради различни причини, свързани и с промени в цялостното звучене на групата, нови аранжименти, намиране на подходящото студио за работа и не на последно място – осигуряване на финансиране, – довежда до това, че дебютният диск е записан чак в периода 2017-2018 г.

Той обхваща творчеството на групата, създадено в периода 2012 – 2017 г. Авторите на музиката и текстовете в по-голямата си част са дело на Петър Георгиев-Пешето и Антон Серкеджиев. Концепцията на албума е закачка с понятието "rhythm & blues", както и със заглавията на някои от песните в него. Проектът всъщност започва творческия си път като се стреми да пресъздаде звученето и атмосферата на американския блус от Делтата на Мисисипи.

В първия си вариант тя е по-акустична, без барабани и бас китара/контрабас. Музикантите изпълняват песните на старите майстори на блуса – Muddy Waters, Willie Dixon, Robert Johnson – и тримата родом край бреговете на Мисисипи, – както и мнозина други. Постепенно се раждат и авторски пиеси, които макар и силно повлияни от американската музика, не могат да се категоризират изцяло в рамките на блуса. Но блус музиката седи в основата на музикалните предпочитания и интереси на Делта Рустърс и нейното влияние се усеща във всяка композиция.
 
"Всички песни са създадени по действителни случаи, имат нещо лично в тях, носят конкретно изживяване от живота, от личните отношения, любовта, самотата – твърди Антон Серкеджиев. – Продължихме в тази насока да търсим искреността в изказа и затова записвахме всички заедно "на живо" в студиото, за да запазим непосредствеността на емоцията".
   
Сергей Шишов ще представи "Блус и ритъм" (обложката на снимката), записан с участието на гост музиканти, в предаването за концентуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 23 февруари, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички