Танго в тунела


Танго в тунела

4090

"Танго в тунела" е сред най-интригуващите заглавия в афиша на 23-тия "София Филм Фест", който ще се състои между 7 и 16 март.

Лентата е заснета през 2018 година от режисьорите Ники Станчев и Стоян Анов, за когото това е пълнометражен дебют. Сюжетът отправя към зрителите въпроси за приятелствата, препятствията в живота, за мечтите на младите хора у нас. Като част от саундтрака са включени парчета на Веси Бонева, Индиго Кидс и рапъра Din Yo.
"Танго в тунела" разказва историята на младия Тони (Ники Станчев), който е изоставен от родителите си. Единственият му близък човек е неговата баба, която той галено нарича Маминка. Тони расте без мечти, без очаквания и без отговорност към живота на останалите. Той и приятелят му Ники (Йонко Димитров) постоянно се забъркат в абсурдни и доста често опасни ситуации, но късметът ги следва и винаги успяват да се измъкнат невредими, до една съдбовна вечер, която променя живота на двамата приятели завинаги…
В биографията си Станчев има няколко късометражни филма - "Тъмният скитник" (2018), "Луксозна смърт" (2017), "На стоп за диаманти" (2015), "Треперене" (2015), а през 2015 година излиза първият му пълнометражен филм "Момичето от ниЗката земя". Другият режисьор на филма Стоян Анов също има опит в късометражното кино - "Неочаквано съобщение" (2017).
За двамата режисьори работата по филма е изключително предизвикателство като сблъсък на идеи, гледни точки и опит. "За разлика от дебюта ми "Момичето от ниЗката земя", в този филм създадохме едно истинско, творческо семейство, което независимо от трудностите съумя умело да разкаже една съвременна, българска драма, насочена към обърканото, младо поколение", споделя Ники Станчев.
Продуценти са Златето Керемедчиева, която е написала  и сценария, както и Диляна Данева, за която филмът също е дебют – в ролята на продуцент. И двете участват и като актриси. Оператори са Момчил Александров и Емилиан Дечев, а музиката е на Иван Динев. В актьорския екип са още Анна Банкина, Павел Владимиров, Лилия Лилова, Илия Виделинов, Асен Караниколов и други."Танго в тунела" е съвместна продукция на New Actors Studio и Yellow Brick Pictures. Традиционно "София Филм Фест" се стреми да бъде платформа за първите стъпки на дебютиращите режисьори и за среща на най-новото българско кино с широката публика.  На 23-тия "София Филм Фест" се очакват над 250 чуждестранни гости. Голяма част от тях ще дойдат специално за 16-ото издание на "София Мийтингс", което по традиция ще събере европейския елит във филмовата индустрия. Проекти за първи, втори и трети игрални филми ще бъдат представени пред професионална публика - филмови фондове и институции, продуценти, дистрибутори, разпространители, журналисти. Родните и регионалните ленти ще бъдат прожектирани пред фестивални и сейлс компании.  ПРОГРАМА НА СФФ

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички