Йоргос Даларас с първи мащабен концерт в София


Йоргос Даларас с първи мащабен концерт в София

3379

Най-популярният и успешен в световен мащаб гръцки изпълнител Йоргос Даларас ще гостува за първи път в София за грандиозен концерт с акустичен бенд в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 25 октомври. Иконата на гръцката музика обещава да разтопи сърцата на българските си почитатели с великолепен спектакъл, част от новото му турне Classics, събиращо най-доброто от многогодишното му и огромно творчество,  оповестиха организаторите АртБГ.
Йоргос Даларас си е спечелил титлата на най-енигматичния гръцки изпълнител заради своя специфичен и изключително въздействащ глас, който дълбоко разчувства публиката и е способен да я потопи в различни емоционални състояния. Считан е за човека, който възражда стила рембетика и го превръща в наистина популярен не само в Гърция, но и в целия свят. Даларас, считан още за баща на гръцкия блус, работи с Микис Теодоракис за пръв път през 1974 г. след падането на Гръцката военна хунта. Дълбоко повилян от рембетиката и гръцкия фолклор, той добавя към песните си и интересни елементи от латино музиката.
С повече от 20 милиона продажби, напълно изкупени зали из целия свят и колаборации със световни музикални величия като Стинг, Брус Спрингстийн, Питър Гейбриъл, Пако де Лусия и Ал ди Меола, Йоргос Даларас си изковава титлата на най-популярния и успешен гръцки изпълнител в световен мащаб. Кофи Анан приветства Даларас като един от седемте посланици на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Пял е в най-квалитетните музикални зали по света, сред които парижката "Олимпия", стадиона "Уембли" и "Алте Опер". Два пъти пълни Олимпийския стадион в Атина със 70 000 души.
Билети - от мрежата на "Ивентим" в цялата страна както и онлайн на цени от 35 лева до 85 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички