Нов музикален фестивал заменя Spirit Оf Burgas?


Нов музикален фестивал заменя Spirit Оf Burgas?

3683

Община Бургас има проект за нов музикален фестивал, който да замени Spirit Оf Burgas.

Това става ясно от обществена поръчка с възложител зам.-кметът по култура Йорданка Ананиева, установи проверка на Gramofona.com. Новият фест ще носи името Space Music Festival, 90s. За неговото организиране е отделена сумата от 200 хил. лв. с ДДС.

"Идеята за провеждането му е породена от носталгията по най-обичания, чакан и посещаван фестивал Spirit Оf Burgas, който се радваше на огромен успех и който записа града ни във Фестивалната карта на света. Желанието ни е да върнем "духа на Бургас" с нова идея, различно място, нова концепция и участие на популярни, световноизвестни артисти от 90-те години на няколко специално изградени сцени, в два поредни дни, а именно: 9 и 10 август 2019 год., на територията на ПристанищеБургас, очаквайки същия отзвук и мащабност. Уверени сме, че с този фестивал отново градът ни ще бъде домакин на хиляди гости от страната и чужбина, както и огромна радост за бургазлии, които всяка година очакват завръщането на любимия си Фестивал, като оформянето на фестивалната зона ще успее да съчетае индустриалния стил на мястото със звученето на популярна музика, зони за отдих, храна и напитки", пише в мотивите за обществената поръчка.

От документа, публикуван в Агенцията по обществени поръчки, става ясно, че изключителните права за осъществяване на услугите, свързани с организация, реклама и провеждане за фестивала, са преотстъпени на варненското дружество "Културно – масова дейност" ЕООД. Варненци държат изключителните права върху селектираните артисти и са техни представители. Предстоят преговори между община Бургас и дружеството, които ще се проведат в сградата на общинската администрация на 25-и този месец, уточнява Gramofona.com.

Последното издание на Spirit Оf Burgas се състоя през 2015 година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички