Време за фолклор


Време за фолклор

3805

Зала 1 на НДК ще посрещне за първи заедно на сцената си едни от най-успешните частни фолклорни формации и артисти у нас, обединени във "Време е за фолклор".  Спектакълът ще бъде поставен от 19.30 ч. на 15 април. Ценителите на българския фоклор ще имат възможност да се насладят в една единствена вечер на майсторските изпълнения на ансамбъл Чинари, Мистерията на българските гласове, Стоян ЯнкуловСтунджи и 101 каба гайди. Именитите участници ще представят най-добрите си ефектни танци, песни, музика и сола, преплетени в 90-минутна истинска фоклорна приказка. В нея ще се включат още и група Еtnotix и трио Булгарина.
Във "Време за фолклор" ще прозвучат вълшебните вокали на Мистерията на българските гласове, които миналата година издадоха новия си албум "BooCheeMish" с участието на Лиса Джерард и не спират да обикалят Европа и света с концерти по представянето му. Авторитетният български хор е номиниран няколко пъти и е носител на "Грами" от 1990 година. 
Великолепните танцьори от  Чинари (на снимката) през декември 2018 отбелязаха бляскаво 25-тата годишнина от създаването си. Той е първият частен ансамбъл у нас. През годините неговият хореограф, основател и директор Асен Павлов създава 13 авторски спектакъла, които радват публиката всяка година преди Коледа. Чинари са удостоени с едни от най-престижните награди у нас за спектаклите си през последните годиниИКАР, "Кристална лира", грамота и почетен знак "Златен век" – печат на Цар Симеон Велики за принос в развитието на българската култура и "Златна муза" 2018. Ритъма "Време за фолклор" ще усетим със Стоян Янкулов – Стунджи, който не спира да ни изненадва с участието си в различни интересни проекти. Един от най-изявените ни и талантливи перкусионисти участва в много записи на джаз, поп и етно музика, което съществено е повлияло на уникалния му стил на свирене. Изпълнението на "Вода" в дует с Елица Тодорова, достигна 5-то място в "Евровизия" от 2007 г. Стунджи ще има и общо изпълнение с Чинари Дръмс и 101 каба гайди.  И за да е пълна и пъстра фолклорната картина на спектакъла, на сцената ще стъпят именно те - гайдарите от 101 каба гайди. Формацията ще бъде водена от емблeмaтичния ѝ pъĸoвoдитeл и основател Kocтaдин Илчeв, който е един от най-известните майстори на каба гайда в България. Съставът е с рекорд в "Книгата на Гинес" oт май 2012 година, когато 333-ма гайдари на възраст от 6 до 66 години се разписват с невероятно майсторско изпълнение на "Народна сюита".  Билети могат да бъдат намерени в системата на Ticketportal.bg и още в Билетен център на НДК, билетна каса на "Арена Армеец", бензиностанции ОМВ и магазини Orange.
Събитието във Фейсбук ТУК.  Билети - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички