Красотата в музиката има различни измерения


Красотата в музиката има различни измерения

3568

В навечеврието на празника на жените Софийската филхармония представя произведения на две изключителни дами, които с талант и чар разбиват всички клишета за нежния пол в музиката.

Родената в ПловдивДобринка Табакова е новият щатен композитор на ББС. Композирала е за Кралското филхармонично дружество, ВВС Radio 3 и Британската филхармония. Нейният дебютен албум е номиниран за "Грами" през 2014 година. Табакова е първата жена композитор, на която е поръчвана музика от англиканската църква – за катедралата в град Труро. Софийската филхармония ще представи нейното произведение "The High Line" за цигулка, флюгелхорн и оркестър.

Пенка Кунева е сред малкото жени композитори в Холивуд и първият композитор с докторска титла от престижния университет "Дюк". Оркестрирала е музиката на филми като "Матрицата", "Карибски пирати", "Ангели и демони", "Трансформърс", Тя е автор на музиката към игрите "Принцът на Персия", "Мумията VR", игралните филми "Ага", "Encounter", "Devil’s Whisper" и много други. Специално за юбилейния сезон на филхармонията тя написа симфоничната поема "Предателството на технологиите", която ще има своята световна премиера в зала "България" от 19.00 ч. този четвъртък.

Произведения на двете талантливи българки ще прозвучат в изпълнение на Софийската филхармония под диригентството на италианката Беатриче Венеци (в средата на снимката), която вече очарова родната публика с талант и красота. Компания на сцената ще ѝ правят солистите Калина Христова – концертмайстор на Софийската филхармония,  и американската тромпетистка Лейси Хейс.

Билети на касата в зала "България" и чрез eventim.bg, epaygo.bg и tickets.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички