Telegraf DJs с две специални събития за Световния ден на диджеите


Telegraf DJs с две специални събития за Световния ден на диджеите

3787

Световният ден на диджеите ще бъде отбелязан по традиция на 9 март.

По този повод членовете на Telegraf DJs Agency (DJ VaGro & djsupermax) организират две преливащи се едно в друго събития в столичния бар "Ателието" навръх знаковата дата при вход свободен.

Началото ще бъде дадено в 19.00 часа с поредно представяне на първите две книги, посветени на DJ-културата в България - "Аз бях DJ" на Васко Громков (DJ VaGro). Срещата в бар "Ателието" ще протече под формата на дискусия. Специален гост в тематичната вечер ще е един от героите в двете книги – Ники Русиновски (djsupermax) (вляво на снимката), който след 21.00 часа ще прелее събитието в свой специализиран диджейски сет - парти с най-доброто и най-новото от света на ню джаза, плюс щипка лаундж, смуут джаз, ейсид джаз и класика.

След неочаквания, но доста силен медиен и читателски интерес точно преди две години, Васко Громков (DJVaGro) пусна втората си книга от поредицата "Аз бях DJ" в началото на 2018-та. Тя обхваща изцяло периода на 90-те години от двадесети век в България. И докато "Аз бях DJ (книга първа: през 80-те)" (2017) имаше по-скоро романтичен характер, свързан с началните години от появата на професията "дисководещ"у нас, то във втората събитията са далеч по-брутални и мрачни. Това са времената на криворазбраната демокрация, мутрите, девалвацията на парите, политическите катаклизми, зараждането на чалгата, фрапиращите промени в живота, музиката и начина на забавление по клубовете.

Книгите "Аз бях DJ" бяха представени с голям успех на европейския фестивал за независими автори Indirekt в Белград, Сърбия, в края на 2018 година.

Както MySound.bg вече писа, именно на Васко Громков (вдясно на снимката) се падна честта да открие четвъртото издание на европейския форум в сръбската столица с обширни презентации на двете книги и специален диджейски сет, изграден само от модерна българска независима музика.

"Ателието" е на улица "Цар Самуил" 50.

Двете събития във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/556016191550382/

https://www.facebook.com/events/290531138310010

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички