Строежа празнува 22-и рожден ден с четири специални партита


Строежа празнува 22-и рожден ден с четири специални партита

3435

Един от най-старите съществуващи в момента клубове в България - "Строежа", празнува своя 22-и рожден ден тази седмица.

Четири поредни дни - от сряда до събота - отново очакват дългогодишните посетители и приятели, които по традиция си дават среща, за да почетат повода. "Строежа" е известен с неизменното следване на първоначалната си концепция – от създаването си през 1997 година - да бъде проводник на по-непопулярна, нова или позабравена музикална селекция към превръщането ѝ в по-широко позната, както и в запазването на интереса към стойностните класики от последните три-четири десетилетия на изминалия век.

Екипът на клуба подкрепя алтернативната сцена, утвърждавайки някои от групите и изпълнителите, които звучат или свирят на живо там, като част от мейнстрийм средата и запазвайки непреходността на други. Сами по себе си, тези процеси характеризират мястото като тематично, посещавано от десетки хиляди меломани от страната и чужбина през целия период.

Всяка година от 2008-а насам в "Строежа" се организират над 100 концертни събития, а в качеството си на външен промоутър, екипът провежда и съдейства за още между 150-200 концерта средно годишно - на територията в цяла България, а от 2014-а - и в различни градове във Великобритания, Германия, Чехия, Ирландия и Шотландия. Афинитетът основно е насочен към клубната сцена, но често името на "Строежа" може да бъде срещнато и сред организаторите на музикални събития в зали от "Универсиада" и НДК до "Арена Армеец".

Седмичната програма, свързана с 22-годишнината, стартира на 6 март със самостоятелен концерт на Свилен Ноев от Остава, който наскоро представи дебютния си солов албум. В четвъртък гостуват трима от членовете на британската рап-метъл банда Hacktivist (на плаката), чиито песни често звучат там. Двамата вокалисти и басистът на групата Jot Maxi, Jermaine J Hurley и Josh Gurner обещават 90-минутен сет в ролята си на емсита и диджей. Продължението на вечерта ще е по-твърда музика. Докато на 8 март - и по случай интернационалния дамски празник и като последно подгряващо парти, селекцията ще бъде много по-разнообразна стилово. Fun Mess Friday е от новоутвърдената през последната една година серия, в която основни отговорници за избора на музика са тандемът Любомир Балбански и Анна Симова в комбинация с Мартин Михайлов. Кулминацията, самото отбелязване на рождения ден, предстои на 9 март. Сред селекторите ще бъдат Краси Москов, завърналият се специално от Ирландия Иван Милев-Shakermaker, плюс гости от бар "Лорка", които ще открият вечерта в 21.00 ч.

Билети за 6 и 7 март се разпространяват в мрежата на Eventim.bg, а на 8 и 9 март входът ще бъде свободен.

Събитията около рождения ден се осъществяват с подкрепата на Jagermeister.

Линкове към събитията във Фейсбук:

6 март, сряда
Svilen Noev - Live At Club Stroeja
https://www.facebook.com/events/2303898932975941

7 март, четвъртък
Hacktivist MС & Dj Set
https://www.facebook.com/events/1948235041940634/

8 март, петък
Fun Mess Friday
https://www.facebook.com/events/423803598366463/

9 март, събота
Stroeja 22 Years Birthday Party
https://www.facebook.com/events/399730990586684/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички