Dееp Zone в прослава красотата на българката (видео)


Dееp Zone в прослава красотата на българката (видео)

3494

Група Deep Zone Project се завръща в обновен състав да открие новия музикален сезон с видеото "Българка" и силно послание.

В центъра на новия си проект формацията поставя българката и нейната натурална, уникална красота. "Неслучайно в текста се казва: "Ако видиш някъде по света красива жена, проговори ѝ на български", споделя фронтменът Дидо и добавя, че песента е завършена още миналата година, но групата нарочно забавя промоцията. "Направихме няколко песни, които да включим в селекцията си за 2019-а година, и се колебаехме с коя да "стреляме" в началото - разказва китаристът на групата Danny Dimitroff, - представихме тестово "Българка" на публиката по време на турнето ни в САЩ и… песента още от първо чуване предизвика такъв възторг, че без да се колебаем, я определихме за водещия ни сингъл".
 
Музиката е изцяло в разпознаваемия мелодичен денс на Deep Zone.  Енергията на проекта дотолкова завладява майсторката на рими Мариета Ангелова, че буквално за ден пише текста и го подава в съвършен вариант. Ефектът на думите, силният момент с мотива от "Девойко, мари хубава" и цялостното послание на "Българка" особено въздействат на очарователната Ева-Мария - нежната част е екипа на състава. Тя признава, че до момента не се е вълнувала така и едва сдържа сълзите си, когато за пръв път изпява вокалите.  

Режисьорът Bashmotion завежда екипа в Националната художествена галерия, която за пръв път затваря за ден, за да може Deep Zone да засне видеото си там. Ефектът на достолепната сграда е подсилен от специалното участие на "златната грация" Радина Филипова.

Клипа може да гледате в канала на Deep Zone Project: https://www.youtube.com/watch?v=924t0wI4SQA

Новият профил на Deep Zone в Instagram: https://www.instagram.com/deep_zone_project_official/

-    В "Българка" златното момиче Радина Филипова оживява от картина. Участието ѝ в клипа е една от нейните първи артистични изяви след като заради контузия се отказа от националния отбор по художествена гимнастика.
-    Клипът е специалният подарък на Deep Zone към всички български жени по света по случай 8 март.
-    Сюжетът определя ролята на сексапилния пазач в галерията да бъде за половинката на Ева-Мария. Антонио с радост приема да е част от проекта и се справя като истински актьор.
-    Когато музикантите се обръщат към Мариета Ангелова с предложение да напише текста, тя споделя, че е прекалено заета и може би ще забави задълго проекта. Но когато чува демото, темата толкова я завладява, че още на следващия ден изпраща думите.  
-    В песента звучи и цял симфоничен оркестър, аранжиран от "старшия" в групата - Любомир Савов (бащата на Дидо).
-    "Българка" отбелязва и 20 години на сцената на Deep Zone Project. По този повод групата тръгва на клубно турне из страната с най-новото си лайф шоу и актуален състав: DJ Dian Solo, Ева-Мария (вокал) и Danny Dimitroff (китара).

Партитата ще представят по различен начин чисто нови парчета и ремикси, есенция от всички авторски хитове на Deep Zone и нови версии на златни български и световни песни.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички