Христо Йоцов квартет с втори авторски албум Jazz Cats 2


Христо Йоцов квартет с втори авторски албум Jazz Cats 2

3588

Sofia Live Club ще е домакин на дългоочаквания концерт по случай издаването на втория авторски албум на Христо Йоцов квартет.  Представенето на диск № 2 от котешката джаз история на именития барабанист и неговите музикални събратя ще се състои от 20.00 ч. на 14 март, четвъртък.

Христо Йоцов създава Jazz Cats през 2016 година първоначално като клубен бенд, вдъхновен от би-боп традицията. Още след първите гигове става ясно, че групата има много по-голям потенциал. Майсторството на четиримата, спойката между тях и високата степен на енергия довежда до обогатяване и разнообразяване на репертоара, което превръща проекта в концертен и фестивален. През 2017 година е издаден първият албум "Jazz Cats", с който групата активно концертира в страната на фестивални и клубни сцени. През март миналата година "котките" изнасят с голям успех концерт в Барселона, родният град на Арнау Гарофе. Вторият диск на квартета - "Jazz Cats 2", излезе този месец. Пиесите, както и в предишния запис, са отново на професор Йоцов, само че този път звученето е по фюжън. 
Защо Cats? Това е нарицателно за джазовите музиканти по света; нещо повече – това е и един вид ценз за ниво и професионализъм. Има и личен мотив – Христо отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Затова и заглавията на парчетата са свързани с различни котешки характери и състояния – "Mystery Cats", "Lazy Cats", "Motion Cats", "Smart Cats" – присъщи и на човешкия характер и емоция.
Музикантите от квартета са добре познатите джазмени - Арнау Гарофе Фарас – тенор, сопран саксофон, Любо Цанев – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и не на последно място Христо Йоцов – барабани
Билети в предварителна продажба - чрез мрежата на Eventim, OMV, Orange Center и Office 1 Superstore на цена 15 лева. В деня на събитието ще струват 20 лева. 
Резервации за концерта могат да се правят в новата резервационна система на сайта на Sofia Live Club тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички