Уигфийлд: Танцува ли ви се в събота вечер?


Уигфийлд: Танцува ли ви се в събота вечер?

3328

През 1995, точно в разгара на безгрижно-танцувалната вълна, заляла MTV, радиоефира и дискотеките, се появи едно парче, което залепна в паметта ни... почти завинаги.
Весело, непретенциозно и танцувално, парчето се казваше "Saturday Night", а вероятно за популярността му спомогна и сладката руса датчанка, която го пееше - известна под псевдонима Уигфийлд. Е, 90-те отминаха отдавна, но техният лекомислен чар в очакване на милениума... някак си се запази и хората, които тогава са били по-млади, изпълнени с надежди, планове и мечти, нерядко се връщаха към носталгичната тръпка на това интересно десетилетие. Нов воаяж в тази изкушаваща посока предстои на родните ценители на мелодичната денс музика с първия концерт, който чаровната певица ще изнесе у нас. Както MySound.bg нееднократно писа, той ще се състои по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" в най-новия столичен клуб Music Jam на 30 март, събота.  

През това време Уигфийлд (чието истинско име е Сани Шарлот Карлсон), както и доста изпълнители от нейното поколение, наистина изчезна от сцената и ефира. Няколко следващи нейни проекта преминаха незабелязано, стилове и моди се смениха и... .
Родена в Дания, живяла и в Африка, Сани Карлсон има няколко природни дадености, които ѝ гарантират дълголетна кариера. Освен хубавия глас и сериозните занимания с музика още от училище, включително джаз, тя е работила и като модел. Стройното ѝ тяло и красиво лице впечатляват и до днес, сякаш времето минава покрай нея, без да я засегне. Ученето на моден дизайн в Копенхаген също допринася за нейното оформяне като модерна жена, която не разчита само на външността, но има свое самочувствие и интелект.  
Любопитно, но "Saturday Night" изобщо не е най-любимият за Сани стил музика, но ѝ звучи като нещо различно и тя я записва в момент, когато е почти на ръба да се откаже от шоубизнеса - след серия неуспехи в самото начало на 90-те. Но щом рекърд лейбълите из цяла Европа го чуват - всички искат да го имат!
Хитът става платинен, качва се до № 1 дори в мнителната Великобритания, Сани си купува две къщи в Барселона... и всичко изглежда розово. За нейно неудоволствие обаче, натрапчивата ѝ песен не се е харесвала абсолютно на всички и тя си спомня как дори са... я обиждали и замервали с бира на сцената. Но на всичко това Сани отговаря с усмивка. 
Заниманията с музика, макар далеч от прожектора, продължават неизменно - русокосата хубавица издава "Think Of You" през 2007 и "No Doubt" през 2009, но нищо не достига мащабите на първия триумф. Затова през 2013 - тя презаписва "Saturday Night" в нов аранжимент.
Днес Сани Карлсон, или Уиги, както я нарича екипът ѝ галено от Уигфийлд, е по-активна отвсякога - от големи събития, посветени на 90-те, до нейни солови хип-хоп изяви под името Сани. Когато мислехме кой изпълнител е най-подходящ за ПЪРВАТА СЪБОТА в седмицата на Голямото отриване на клуба, припевът и настроението на нейния хит за миг ни изкушиха, а... и тя се оказа свободна точно в този ден, поясняват организаторите и приканват да се върнем с Уигфийлд в жизнерадостния чар на 90-те, като изпълним съботната вечер с това, което най-много ѝ отива - бурни танци и... няколко коктейла!  Билети - в мрежата на Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички