Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Уигфийлд: Танцува ли ви се в събота вечер?


Уигфийлд: Танцува ли ви се в събота вечер?

3336

През 1995, точно в разгара на безгрижно-танцувалната вълна, заляла MTV, радиоефира и дискотеките, се появи едно парче, което залепна в паметта ни... почти завинаги.
Весело, непретенциозно и танцувално, парчето се казваше "Saturday Night", а вероятно за популярността му спомогна и сладката руса датчанка, която го пееше - известна под псевдонима Уигфийлд. Е, 90-те отминаха отдавна, но техният лекомислен чар в очакване на милениума... някак си се запази и хората, които тогава са били по-млади, изпълнени с надежди, планове и мечти, нерядко се връщаха към носталгичната тръпка на това интересно десетилетие. Нов воаяж в тази изкушаваща посока предстои на родните ценители на мелодичната денс музика с първия концерт, който чаровната певица ще изнесе у нас. Както MySound.bg нееднократно писа, той ще се състои по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" в най-новия столичен клуб Music Jam на 30 март, събота.  

През това време Уигфийлд (чието истинско име е Сани Шарлот Карлсон), както и доста изпълнители от нейното поколение, наистина изчезна от сцената и ефира. Няколко следващи нейни проекта преминаха незабелязано, стилове и моди се смениха и... .
Родена в Дания, живяла и в Африка, Сани Карлсон има няколко природни дадености, които ѝ гарантират дълголетна кариера. Освен хубавия глас и сериозните занимания с музика още от училище, включително джаз, тя е работила и като модел. Стройното ѝ тяло и красиво лице впечатляват и до днес, сякаш времето минава покрай нея, без да я засегне. Ученето на моден дизайн в Копенхаген също допринася за нейното оформяне като модерна жена, която не разчита само на външността, но има свое самочувствие и интелект.  
Любопитно, но "Saturday Night" изобщо не е най-любимият за Сани стил музика, но ѝ звучи като нещо различно и тя я записва в момент, когато е почти на ръба да се откаже от шоубизнеса - след серия неуспехи в самото начало на 90-те. Но щом рекърд лейбълите из цяла Европа го чуват - всички искат да го имат!
Хитът става платинен, качва се до № 1 дори в мнителната Великобритания, Сани си купува две къщи в Барселона... и всичко изглежда розово. За нейно неудоволствие обаче, натрапчивата ѝ песен не се е харесвала абсолютно на всички и тя си спомня как дори са... я обиждали и замервали с бира на сцената. Но на всичко това Сани отговаря с усмивка. 
Заниманията с музика, макар далеч от прожектора, продължават неизменно - русокосата хубавица издава "Think Of You" през 2007 и "No Doubt" през 2009, но нищо не достига мащабите на първия триумф. Затова през 2013 - тя презаписва "Saturday Night" в нов аранжимент.
Днес Сани Карлсон, или Уиги, както я нарича екипът ѝ галено от Уигфийлд, е по-активна отвсякога - от големи събития, посветени на 90-те, до нейни солови хип-хоп изяви под името Сани. Когато мислехме кой изпълнител е най-подходящ за ПЪРВАТА СЪБОТА в седмицата на Голямото отриване на клуба, припевът и настроението на нейния хит за миг ни изкушиха, а... и тя се оказа свободна точно в този ден, поясняват организаторите и приканват да се върнем с Уигфийлд в жизнерадостния чар на 90-те, като изпълним съботната вечер с това, което най-много ѝ отива - бурни танци и... няколко коктейла!  Билети - в мрежата на Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички