Sevi избухна с новия си албум Follow Me


Sevi избухна с новия си албум Follow Me

4625

Две години след изключително силния втори албум "The Battle Never Ends", музикантите от рок бандата Sevi, предвождани от харизматичната вокалистка Светлана Близнакова, са готови с третия си студиен диск "Follow Мe", който бе представен пред публика в столичния Sofia Live Club през уикенда.

През изминалите 18 месеца, бандата пусна три видеосингъла от предстоящото издание, а именно - "The Call", "Am I Alive?" и баладата "Broken Wings". Новият албум на Sevi съдържа единадесет композиции. Верни на себе си, музикантите и този път провокираха фенове, като в новия проект предлагат цели три колаборации с известни имена. Миксът и мастерингът са дело на италианеца Marco Barusso.

Специални гости на концерта бяха талантливите момичета от The Strings и любимата на всички Десислава Маркова. Запомнящо се участие в албума има и мултиинструменталистката Alexandra Zerner, с която бандата е работила по записите и аранжиментите на целия запис.

Без да губи време и право в целта, групата стартира представянето на албума си с едноименната песен "Follow Мe", която мигновено ни даде идея какъв ще е целият заряд на новата тава. Бандата продължи с втория сингъл от албума си, изключително силната "Am I Alive?", чието представяне и видеоклип MySound.bg отрази през пролетта.

Третото изпълнение бе на парчето "The Art Of War", съвместна песен с вокалиста на TherionThomas Vikström. Сингълът бе пуснат в YouTube канала на Sevi месец преди официалното промо на "Follow Me", а фенове и меломани веднага си паднаха по песента заради мощния саунд и здравите, запомнящи се вокали. Следващата мелодия в сетлиста бе "To Тhe Hell Аnd Back" със специално китарно соло от жестоката Jen Majura (Evanescence). Седмица преди прeмиерата, китаристката дори записа обръщение към меломаните в България, с което ги покани на представянето.

Петото парче, което Светана Близнакова и Ко. представиха, бе "Never Аgain", посветено на разочарованието от предателството на приятел, което всеки от нас някога е преживял. Баладата "Broken Wings" ни предостави възможност да се насладим на други гласови данни и по-особен, нежен заряд. После прозвучаха "Fade Аway" със специалното участие на Александра Зернер, и "The Call", а и "Save Me" и "Let It Go" – последните две от които възникнали след опит за аранжимент на трета, впоследствие отпаднала от албума, песен.

За изпълнението на "Sweet Еscape", на сцената до вокалистката се качиха момичетата от The Strings и Десислава Маркова. Изцяло женската енергия на сцената преобрази мигновено атмосферата, а песента бе толкова нежна и красива, че веднага намери място в сърцата на присъстващите.

Последва представяне на членовете на бандата, както и благодарности към всички, близки до нея, а и към всички, участвали в създаването на "Follow Me", сред които и братът на певицата – Николай Близнаков, който е автор на част от текстовете. Топли думи бяха отправени още към Яна Червеняшка, чието дело е корицата на албума; д-р Милен Вребевски от "Интелиджънт Мюзик Студио"; Мартин Киряков зад пулта на осветлението, както и хората зад пулта на LED стената и озвучаването. Комплименти имаше и за феновете, както и за семействата на музикантите.

Мощният саунд се завърна с познатите на публиката "Don't Hesitate" и "Screw You, Honey", както и "One Тime Thing" и "On My Own" от предишния диск. Концертът завърши с изключително силната "The Battle Never Ends".

След промо вечерта, групата се отправя на голямо национално турне в подкрепа на "Follow Me". Афишът включва Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Шумен, Габрово и Стара Загора.

По време на премиерата от мърч.-зоната в Sofia Live Club можеше да бъде закупен новият диск, както и 3-те специални Pre-order пакети с първите 30 бройки от новия албум, оригинална "Follow Me" тениска, диск, подписана от бандата картичка, както и гравиран медальон или ключодържател с логота на Sevi. С купуването на този ексклузивен пакет, феновете можеха да участват като подкрепа в реализирането на изданието.

Както и при предишни участия и изяви, музикантите и този път показаха отлична визия и цялостна концепция. Това никак не е лесно и включва не само създаването на самата музика, но и последвалата реклама по всички канали, мърчандайз и организация.

Бандата демонстрира още веднъж, че знае как да предложи цялостен продукт и да го представи професионално.

Сетлист:

1. Follow Me
2. Am I Alive?
3. The Art Of War
4. To Hell And Back
5. Never Again
6. Broken Wings
7. Fade Away
8. The Call
9. Save Me
10.Let It Go
11.Sweet Escape
12.Don't Hesitate
13.Screw You Honey
14.One Тime Thing
15.On My Оwn
16.The Battle Never Ends

Снимка: Виктория Вучева

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички