Удо: Концерт в България? Винаги!


Удо: Концерт в България? Винаги!

3439

Метъл титанът Удо Диркшнайдер, който не познава почивката като понятие, ще удари в афиша на Music Jam по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис". Както MySound.bg вече писа, меломанският клуб отваря шумно врати със заявка да удовлетвори феновете на всички жанрове и стилове, да предлага максимално разнообразна програма - от рок, метъл и блус, до техно, денс, поп и стендъп комеди.
 Поредното голямо турне на тевтонския рицар - Steel Factory, вършее из Европа, промоутирайки eдноименния последен албум, излязъл в края на миналото лято.
Немският ветеран, родом от Вупертал, избухна с бившата си банда Аксепт в началото но 80-те години и си спечели армия от безотказно предани фенове от вече няколко поколения. Сега, 33 години по-късно, той продължава да отваря нови страници в кариерата си и не дава никакви знаци на умора. Удо просто крачи напред като истински стоманен воин, за когото възрастта няма никакво значение.
След като през 2016 г. той си взе "сбогом" със стария репертоар на Аксеп (вкл. и в зала "Универсиада"), сега Удо и бандата му от млади музиканти са фокусирани изцяло върху новия материал, който е изцяло в сферата на основната му компетентност - стоманено тежки акорди, класически метъл саунд и припеви-химни, които карат армията от фенове да тресат глави с вдигнат във въздуха юмрук.
Прости и правдиви, лишени от всякаква фалшива претенция, парчетата от "Steel Factory" получиха високи оценки от критиката и отново доказаха вокалиста като майстор в занаята си. Главна роля в изпипания, мощен саунд има датският продуцент Джейкъб Хансен (Volbeat), който е направил така, че дискът да отговаря на духа на времето си.
Новото в бандата на Удо, за която той винаги категорично е твърдял, че "работи като отбор и няма място за солови изяви и его", са китаристът Дий Дамерс и басистът Тилен Худрап, по негови думи "много талантливи музиканти, които сме много развълнувани да имаме в U.D.O.". Заявката му е, че този нов състав е сформиран за много дълго време напред и ще е интересно да видим как младата, свежа кръв ще се отрази на саунда и сценичното шоу. (Дългогодишният басист Фити Уайнхолд се оттегли през 2018 година по лични причини.) Останалите двама, завършващи квартета зад гърба на ветерана, са синът на Удо, барабанистът Свен Диркшнайдер, и руската китарна фурия Андрей Смирнов
Удо е идвал няколко пъти в България, но това ще е... първото му клубно шоу, където неговите най-запалени фенове ще могат да го видят и чуят в уникална атмосфера, с озвучаване, осветление и акустика - последна дума на техниката. До нас стигна мълвата, че когато мениджмънтът планирал датите за турнето и станала дума за България и опцията за чисто новия клуб Music Jam, Удо без грам колебание отсякъл: "България? Винаги ще се връщам там!" Какво по-емоционално доказателство, че любовта между него и пословично лоялните български фенове е взаимна?  
Специални гости: Red Partizan
Удо винаги е изповядвал философията "дай на феновете колкото се може повече" и отново води със себе си яка, интересна група, която да подгрее шоуто. Очаква се самият Удо да се качи на сцената около 22.30 ч. - 23.00 ч. 
Билети - в мрежата на  eventim.bg.  Интересът е много голям, така че съвсем искрено ви съветваме да побързате, ако искате да споделите това уникално изживяване – Удо, на една ръка разстояние, в първия титаничен тест на озвучаването и конструкцията на цялата сграда на нашия клуб, приканиха организаторите.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички