Пи Джей Харви като Пи Джей Харви в A Dog Called Money


Пи Джей Харви като Пи Джей Харви в A Dog Called Money

3655

"Пи Джей Харви: A Dog Called Money" е поредното интригуващо заглавие в афиша на 23-ия Международен "София Филм Фест".

Именитият Сиймъс Мърфи е режисьор, сценарист и оператор на филма (Ирландия-Великобритания, 2019, 90′, цветен, документален). Знаковата певица, писателка и актриса Поли Джийн Харви играе себе си в лентата и е автор на музиката към нея. Две са прожекциите в афиша на "Музикална кутия: 50 години от "Уудсток" - в кино "Люмиер Лидл" от 18.30 часа на 19 март и в столичния Дом на киното от 18.30 ч. на 20 март.

Награждаваният фотограф Сиймъс Мърфи дава възможност да погледнем в креативния живот на иновативната британка, като я заснема в звукозаписно студио в Лондон, както и по време на пътуванията ѝ до Афганистан, Косово и Вашингтон, осъществени между 2011 и 2014 година. Пи Джей Харви е известна със страхотните си текстове, а музиката ѝ е пропита с изключителна поетична проза, дълбоки и оригинални описания и проникновения. Британката е автор на книгата "The Hollow Оf Тhe Hand" със стихотворения и картини в 224 страници с участието на Сиймъс Мърфи.  Двамата работиха по създаването на кратки филми, базирани на албума ѝ "Let England Shake".

"Събирането на информация от вторични източници за това, за което исках да пиша, усещах като нещо, от което съм твърде отделена. Исках да помириша въздуха, да почувствам почвата и да срещна хората от тези страни, от които бях възхитена. Моят приятел Сиймъс Мърфи и аз постигнахме съгласие да създадем един проект заедно – аз щях да събирам думи, той да събира картини, следвайки своите инстинкти", споделя изпълнителката.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички