Откриха мъртви рапъра Кобака и приятелката му


Откриха мъртви рапъра Кобака и приятелката му

3704

Рапърът Костадин Кобаков, по-известен само като Кобака, и неговата приятелка бяха открити мъртви в автомобил, паркиран в гаража на кооперация в пловдивския квартал "Христо Смирненски" на 16 март.

От първоначалния оглед няма данни за насилие. До 40-годишния собственик на казина и заложна къща имало портфейл с около 5 хиляди лева. Телата били намерени от бащата на покойния Асен Кобаков около 11.00 ч., но трагедията се е разиграла предишната нощ. "Намерих ги сутринта. Гледката беше страшна. Предчувствах, че ще стане нещо страшно. 100 пъти му звънях по телефона, но не вдигаше", казва той. Фамилията е от Пазарджик. След като приключил с музикалната си кариера - солова и в популярната хип-хоп група Гумени глави, Кобака влязъл в семейния бизнес. През зимата продал жилището си в Пазарджик и си купил апартамент в Слънчев бряг. Баща му пък му подарил друг в Пловдив.

Близки на музиканта предполагат, че той и 34-годишна му любовница са се задушили от газовете на колата. Първоначалната версия е, че двамата са се отдали на ласки. След като им станало студено, запалили двигателя, за да се сгреят. Понеже колата е с газова уредба, не усетили как са се задушили. По непотвърдена информация, двамата са се запознали преди няколко месеца по интернет. Жената е от Пловдив, семейна с две деца - на 3 и 6 години. Кобака е собственик на още необзаведен апартамент в същия блок. Той не е женен и няма друга връзка.

Костадин Кобаков сякаш е предрекъл смъртта си в една от своите последни телевизионни изяви през 2017 година, когато е поканен в закритото вече предаване на Милен Цветков по "Нова телевизия". Поводът е издаването на новото му тогава парче "Boom (Wake Up)", в което се пее срещу наркотиците. "Искам да покажа на всички, че може да се прави ъндърграунд рап, без да се пее агресивно за наркотиците - казва той - Доста неща ми се случиха, след като прекъснах да пея, животът така ме завъртя. Не съм употребявал наркотици, само понякога с приятели". Кобака коментира в същото интервю най-известното си парче - "Не всичко е пари". И точно там сякаш предрича края си: "Истинската любов няма как да я купиш с пари. Може би любовта не е вечна. Преди 10 години имах любовна драма, когато чух една твоя реплика, Милене - сами се раждаме, сами умираме. Тогава това ми помогна в този ден!" ""Трудно е, когато няма кой да те разбере, а имаш нужда от любов. Бях готов да прецакам живота си за твоята любов. Какво стана - с него си, а искаш мен.  Където и да си, винаги ще те боли", пее хип-хопърът.

Кобака е въртял бизнес със заложни къщи и интернет търговия, установи проверка на "Блиц" в Търговския регистър. Семейството е управлявало заложна къща "Клипс" в Пазарджик доскоро, но от края на миналата година тя се води само на името на бащата Атанас и майката Доля.

Кобака записва първите си песни аматьорски. Издал е четири диска. През 2005 година спира да се занимава професионално с музика и оттогава не е излизал на сцена. Независимо от това все пак продължава да прави музика. Последното му парче - "Събуди се", излезе през 2017-та.

Артистичната кариера на Кобака започва още през 90-те години. Като малък танцува брейк. От тогава е и любовта му към хип-хопа. Музикалната си кариера започва с участие в дебютния албум на Гумени глави "Квартал 41" (1995). През 1998 година записва първия си диск "Моят бизнес", продуциран от Гумени Глави и издаден през 1999 г. Тогава става член на групата с изяви в нейните клипове, проекти и като подгряващ на концертите ѝ. Осем месеца по-късно напуска Мишо Шамара и Вальо Кита и се отдава на индивидуална кариера. Дискът "Стил хит" излиза през 2001-а, следван от "2003", продуциран и издаден от компанията на Мишо Шамара R’n’B Рекърдс през 2003 година. Именно в него е включена песента "Не всичко е пари".

Тя е пилотен сингъл от албума, семплиращ основния семпъл на един от най-големите солови хитове на Шамара "Фенки, фенки".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички