Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

В Капана: Cardinal Direction - пресечна точка на четири града

21.03.2019   MySound.bg
Афишът на Cardinal Direction
Пловдив, София, Варна и Велико Търново намират пресечна точка в пловдивския клуб Void на 23 март.
 
Зад пулта ще застанат представители на четирите кандидата за европейска столица на културата и притегателни културни центрове в страната - Пловдив, Варна, Велико Търново и София. Концепцията на Cardinal Direction деликатно напомня, че където и да се намираш, качествената музика и нейните представители са някъде наоколо, а от теб се иска само да ги намериш.

Проявата е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Събитието във Фейсбук: Cardinal Direction

Варна ще бъде представена от Saffron/ That Divine.

Приносът на Живко Събев към цялостното схващане на електронната музика във Варна, играе голяма роля в културното развитие в този регион на страната, а и не само. That Divine се ражда като идея сред приятели, а няколко години по-късно, след десетки сполучливи събития и нараснала популярност, се превръща в мултифункционална платформа с конкретна цел. Saffron застава зад философията на That Divine, а именно представянето на висококачествен звук от дълбините на подземната електроника.

Пловдив, като домакин, ще бъде представен от Самуил Кехайов, съосновател на Мелформатор, и Деница Чакърова, основател платформата Good Vibes и организатор на независимата общност Plovdiv Design Talk и UХ MeetUp Plovdiv

Самуил отговаря за разнообразната програма на artnewscafe в Пловдив, основател е на аудио-визуалния колектив Melformator, част е от платформата Nordic Soundscapes, а тази година, съвместно с Деница Чакърова, е и организатор на серия събития на тема музика, технологии, образование и дигитални изкуства, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Велико Търново идва в лицето на Димитър Стоянов - ebbesen 

Димитър Стоянов (ebbesen), базиран във Велико Търново, казва, че е формирал еклектичния си подход към музиката основно по време на своето пребиваване в Лондон. Стилът му е силно повлиян от звука на Чикаго и Детройт, без значение дали пуска итало, уейв, фънк или диско. Изявявал се е на много симпатични места, сред които Vortex (Лондон), dalston roofpark, CLF Art Cafe Lacota (Бристъл).

София се явява в лицето на Александър Владимиров - skasho.

Александър Владимиров или Скашо, както му вика дори баща му, не помни точно откога се занимава с Fonoteka Elektrika, но вече е минало доста време. Роден в София, свестен и добронамерен. Обича да пуска емоционални и силно танцувални електроники, а понякога да яде дюнер по време на парти. Без картофи, ако може.  

Самуил Кехайов, Деница Чакърова, Живко Събев, Александър Владимиров и Димитър Стоянов застават зад пулта на клуб Void в "Капана", Пловдив на 23 март. Събитието следете тук!

Всички събития на Melformator към програмата на Пловдив 2019 може да следите във Фейсбук, както и в официалния сайт на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.


1734
100%
 

Септември ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930