Градско кино представя: Ейми


Градско кино представя: Ейми

3101

"Ейми" ("Amy") на режисьора Асиф Кападия украсява акцентите в колоритната музикална програма на "София Филм Фест" 2019.

Филмът (Великобритания, 2015, 127′, черно-бял, цветен, документален) с участието на харизматичната певица Ейми Уайнхаус е изключително личен поглед към живота на един от най-оригиналните и вълнуващи музиканти, записал името си към фаталния клуб "27". Творбата на майстора на биографични продукции има над 44 номинации и 50 награди, включително "Оскар" и БАФТА за най-добра документална продукция и "Грами" за най-добър музикален филм.

Уникалният талант на Ейми Уайнхаус привлича вниманието на целия свят. Чист джаз артист в най-автентичния смисъл, тя пише и пее от сърце, използвайки музикалната си дарба, за да анализира собствените си проблеми. Комбинацията от суровата ѝ искреност и страхотен талант води до едни от най-разпознаваемите и обожавани песни в наши дни. Уви, безмилостното медийно внимание се фиксира върху проблемните връзки на Ейми. В резултат на глобалния ѝ успех животът на вокалистката започва да се срива. Като общество ние празнувахме страхотния ѝ успех, но когато се проваляше, бързо я съдехме. Талантът, който беше нейното спасение, се оказа началото на края ѝ…

Асиф Кападия е роден във Великобритания през 1973 година. Бакалавър е по филмови, телевизионни и фотографски изкуства и е магистър по режисура за кино и телевизия от Кралския колеж по изкуствата. Женен е за Виктория Харууд, която също е режисьор и сценарист. Кападия печели награда БАФТА за най-добър документален филм за "Сена". Заглавието печели множество други награди. През 2015 г. "Ейми" става най-касовият документален филм на Острова.

20 март - кино "Люмиер Лидл", 21.00 часа
22 март - кино "Одеон", 22.00 часа
30 март - Дом на киното, 18.00 часа

Специална прожекция на "Ейми" е обявена в столичния клуб City Stage от 20.00 ч. тази събота, 23 март. Вратите отварят в 19.00 ч., а след края на филма от 22.30 ч. предстои Грууви Мууви афтърпарти с музикална селекция на Гурко, замесен в Анимационерите, МФортно Диско, Dance-Cop-Ter.

Билети - 8 лева в предварителна продажба, 10 лева на място.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички