Спечели Сред звездите: Симо Лазаров и музикалният авангард


Спечели Сред звездите: Симо Лазаров и музикалният авангард

3227

Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението и този път е от нашите приятели от издателство "Изток-Запад", в чийто каталог се появи книгата на Силвия Стефанова "Сред звездите: Симо Лазаров и музикалният авангард (хроники)" (корицата на снимката). Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият с екземпляр от луксозната 368-странична творба. Меломанска част от нея е и диск с музика на маестрото, селектирана специално за книгата. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Ремикси с изпълнения на кой популярен български акордеонист включва Симо Лазаров в албума си "Фолк и компютър" (2004)?

Очакваме на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Simo Lazarov

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Крайният срок за участие е 24.00 ч. на 31 март, неделя.

Успех на всички!*

"Сред звездите: Симо Лазаров и музикалният авангард (хроники)" е творба за авангарда в електронната музика на ръба на две епохи, няколко прехода, един океан и една Желязна завеса. За пръв път българско издание разглежда развитието на електронната музика у нас и творчеството на композитора Симо Лазаров успоредно със съдбите на фантастичните мечтатели в жанра Леон Теремин, Луиджи Русоло, Едгар Варез, Оливие Месиен, Пиер Шефер, Пиер Булез, Лучано Берио, Карлхайнц Щокхаузен, Робърт Муг, Джон Кейдж, Янис Ксенакис, Луиджи Ноно, Джорджо Мородер, Жан-Мишел Жар, Вангелис и Исао Томита.
 
Произведението повежда читателя към предчувствието за една "възможна" България, чието израстване бе обуздано от Берлинската стена и сенките на Сталин. То се докосва до извори и факти, неизползвани у нас досега. Книгата е дръзка, защото е книга за музиката на незримото, за копнежа да полетиш и преминеш пространството, което разделя теб и Космоса, невидимото и видимото, традиционното и авангардното.
 
*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички