Еструна с разпродаден концерт в Истанбул седмица преди София


Еструна с разпродаден концерт в Истанбул седмица преди София

3502

Концертът на международния музикален проект Еструна - Арканхел и Нови български гласове под диригентството на Георги Петков, в който българският фолклор вдъхновява фламенкото, ще се представи за първи път в Истанбул в най-престижната концертна зала CRR на 25 март, дни преди изявата на формацията в София. Както MySound.bg вече огласи, дългоочакваното събитие е зала 1 на НДК в София. Непосредствено след отличаването на проекта с най-голямата музикална награда "Латино Грами" в края на миналата година, бе насрочена дата  в космополитния турски град и билетите за концерта бяха разпродадени в рамките на две седмици.  "Аз винаги съм се възхищавал на българското традиционно пеене, но сега след като имах възможността да го почувствам и изживея отблизо, останах истински очарован, изненанадан и се влюбих изцяло в неговата същност и най-вече в това как успява да предаде толкова красиви послания", споделя фламенко певецът Арканхел, водеща фигура в Еструна. Българо-испанският проект, покорил най-големите сцени в Европа, се завръща отново в София по покана на "ДжаZZ Плюс" след над 30 изяви в чужбина. Единственото в света сливане на фламенко и български фолклор - огнените страсти и земните ритми на фламенкото, съчетани с небесните хармонии и плавния поток на българските гласове - разказва историята на два народа, носи духа на приятелството и свободата да преоткриваш и претворяваш изкуството. Еструна е възхитителна нова музика, до която всеки, изкушен от красотата на испанската и българската традиция, може да се докосне.
Във формацията освен фламенко певецът Арканхел и хор Нови български гласове под диригентството на Георги Петков, участват и виртуозните китаристи Дани де Морон и Рикардо Морено, както и опитният басист Хосе Мануел Посада Ел Попо и перкусионистът Агустин ДиасераЕструна ще представи отличения с "Грами" албум "Al Este del cante" на 31 март в зала 1 на НДК от 20.00 ч.
Билети за концерта се продават на касата на НДК и в мрежата на "Ивентим", в "Дюкян Меломан", в магазините "Ориндж" и бензиностанции OMV.  Повече информация може да намерите тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички