Марин Петров (Анимационерите) почина при нещастен случай в Ямбол


Марин Петров (Анимационерите) почина при нещастен случай в Ямбол

3623

Басистът и съосновател на Анимационерите - Марин Петров (на снимката вдясно), е починал в Ямбол, извести радио "Тангра Мега Рок", позовавайки се на опечалените негови приятели от групата.

Марин излязъл да пазарува вечерта и не се прибрал цяла нощ, а тялото му било намерено в реката на сутринта. Предполага се, че е нещастен случай.

Маринчо, както го наричаме с любов, е една от най-колоритните и неконвенционални фигури в много раздвижената българска алтернативна сцена от края на 90-те и началото на новия век. Музикантът е в бандата от нейното създаване до 2002 година, после се включи в еднократния ѝ реюниън през 2011 г., преди да се оттели да живее извън София.

Анимационерите се събират през февруари 1997-а, като обединяват членове на активните по това време банди Сбогом, Жозефа и Лакрима Кристи (Lacrima Christi). На годишните музикални награди на ТВ ММ през 2000 година получават награда за най-добър рок алтернативен хит ("Красива Лулу"), а през 2004 - за най-добър албум ("Плюс").

Членовете на формацията са едни от основателите на организацията "Жълта музика", независима компания, в която освен тях участват разтурените вече Уикеда, Блуба Лу и Остава. "Това, което навремето сме си представяли, че ще бъде Анимационерите, сега се превърна в "Жълта музика", споделиха Анимационерите навремето - Ние самите не сме вярвали, че ще се получи така, но нещата са факт и се развиват много бързо. Искаме да променим живота на много групи. В смисъл, че ще се занимаваме и с музикален мениджмънт". "Много важно е, че се оформя среда. Музиканти от най-различни банди, иначе самотници и отшелници, се срещат, заформят се нови проекти, раждат се нови идеи", поясни Марин.

Най-искрени съболезнования и светлина по пътя на душата му!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички