Fade To Black


Fade To Black

3424

"Китаристът на Rotting Christ ще идва в София с бандата си", споменаваме като разглеждаме концертния календар на столицата.

След 26 февуари George Emmanuel, когото аз наричам Йорго, вече е екс-Rotting Christ. Което сякаш е предизвестено. Той сформира Lucifer's Child през 2013 година като нещо, което обикновено наричаме "страничен проект". Е, явно времето това да е жива група, на която да се посвети изцяло, е дошло.

Rotting Christ е голяма школа и, разбира се, очакваме много от всеки, който е минал от там. Познаваме Йорго като амбициозно момче, перфекционист в работата си. А професионализмът е една от чертите, които отличават групите с ясни цели – черта, която именно може да ги заведе далеч. Тези тук го имат. Имат и гореспоменатия коз. Нормално, фактът, че в бандата има човек от голяма и обиграна група, дава преднина на Lucifer's Child да излязат с - така да се каже, леко предимство в пребогатата на подобни образци световна сцена.

Две банди подгрявят събитието в клуб Live & Loud - Клада и Bolg. Първата формация с традиционен блек и в нов състав и Bolg както си ги знаем - сериозни и стабилни. Както всеки, следящ метъл афиша у нас, знае или поне подозира, че има жажда за блек метъл концерти тук и Bolg са обичайната отрова, която да я задоволява на местно ниво. Предлагат суров блечец, който се кльопа добре от публиката. Положението е алангле и сега. Някои така го предочитат, на други пък им е все тая - важното е да е блек. Фактът си е факт: клубът е доволно пълен.

Първият концерт на Lucifer's Child в София бе като съпорт на Septic Flesh. Състоя се в Mixtape 5 на 9 март 2015 година, отново организиран от Live & Loud, както, впрочем, и настоящия. Помня как тогава Йорго отвърна на поканата: "Супер, но не съм сигурен дали ще сме готови да излезем на сцена. Имаме да избистряме разни неща около концепцията и сценичните детайли". Оказаха се готови. Шоуто завчера обаче наистина показа колко много е надградила групата за тези три-четири години, изяви пред пубика и фестивални участия. Музикантите водят собствен екип, носят си разни джаджи за светлините и звука и си казваш: "Ето, така се прави!". Стефан Поморцевили "Стиф", който дълги години е част от тази игра и я разбира чудесно, е съгласен – трябва да се стараеш и да имаш ясна идея какво се прави преди да се качиш в светлината на прожекторите (нали, Стиф!). Когато тези четиримата излизат на сцената, тя сякаш е станала по-голяма и дълбока. Пипнат бекдроб и странични банери – всичко е както си трябва. Въздухът се е сгъстил, а гостите горе са яко надъхани.

Сетлистът е от парчета от двата албума, които групата е издала досега - "The Wiccan" (2015) и "The Order" (2018).

Стегнато, кратко, но интензивно шоу.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички