// // //
 

Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Изпращаме Явор Захариев утре

13.04.2019   MySound.bg
Явор Захариев
Близките и приятелите на Явор Захариев се събират да го изпратят в столичния храм "Свети Седмочисленици" в 14.00 ч. тази неделя, 14 април, съобщи Стефан Попов, барабанист на Гравити Ко. (Grаvity Co.)

Както MySound.bg вече оповести тъжната вест, оригиналният фронтмен на авангардната банда внезапно ни напусна на 5 април, дни преди своя 39-ти рожден ден на 22-ри този месец.

Дългогодишният продуцент на групата Георги Станев-Гого и китаристът Ивайло Пешев - колега на Явор от някогашния състав Воуганг Ин Трафик (Vougang In Traffic), възнамеряват да съберат всички парчета, които ни завеща певецът - с Гравити, а и от останалите му странични проекти и предишни формации, сред които Арт Ъф Джоук, Воуганг Ин Трафик, Фрий Уил Съсайъти и други. Идеята за това идва от трите започнати, но недовършени съвместни изпълнения на Пешев и Захариев, създадени непосредствено преди Явор да замине за тригодишно лечение в комуна в Хърватска.
 
Воуганг Ин Трафик е банда, просъществувала от 1995-та до 2000-та година. "Тя беше доста променящ се и креативен проект - припомня Ивайло Пешев, който е сред съоснователите, наред със Захариев и Владимир Василев (Анимационерите)- като само аз и Явор останахме в групата до края ѝ. Воуганг беше пълнокръвна група с доста богата история, не проект. Без да потъвам в детайли, имахме няколкогодишна концертна дейност по клубове и фестивали, записи и предложения за звукозаписен договор. Останахме в ъндърграунда, защото не искахме да се злоупотребява с това, което правихме. Споделяхме репетиционна заедно с Plastic Hi Fi (Pyromania), Babyface Clan, Alien Industry", завършва китаристът, когото познаваме и от Pistamashina и Skitnicks.
 
Последният "концерт" на Явор Захариев се състоя в столичния клуб "Терминал" 1 на 7 април, когато бе възпоменателната среща в памет на вокалиста, организирана от негови роднини, по време на която прозвуча музиката, в която участва.

Покойният бе изпратен от приятели, колеги и фенове с аплодисменти, а 39 черни балона полетяха към небето в негова памет.
 

666
100%
 

Юни ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 

//