Лили Друмева пее на 12 езика в новия си албум


Лили Друмева пее на 12 езика в новия си албум

3832

Лили Друмева ще представи новия си - единадесети студиен албум "Drumul", в The Art Foundation oт 20.30 часа на 20 април, събота.

Дискът съдържа 16 песни на 12 езика – румънски, сръбски, хърватски, словенски, словашки, руски, немски, френски, испански, английски, иврит и български. Сред тях е и нейната нова авторска композиция "Щом съм с теб", в която участват блуграс музиканти от словашката група Candyfloss. Специални гости са словашкият мандолинист Михал Барок и чешкият цигулар Пепа Малина. Акустичните китари са изсвирени от Красимир Първанов (ТОЧКА БГ) и Лили Друмева. Стамен Янев е отговорен за прекрасния щрайх и аранжиментите в албума. Записите са направени в неговото студио през февруари и март 2019 година.

"Drumul" на румънски означава "Пътят", а идеята за това заглавие дойде от честите посещения на Лили Друмева в Румъния. Там певицата работи с известния импресарио Дана Кристеску и често се изявява по румънските телевизии и радиа. Отскоро Лили учи и пее на румънски и работи с известни имена от румънската музикална сцена – Мария Георгиу, Андрей Ротариу, Марчиян Петреску и други.

В новия албум са включени цели 4 песни на румънски, дело на известните автори Мирча Русу, "Аi Suflet Trist", "Campuri Auri" и Василе Мардаре "Ninge Fara Tine", както и авторска песен на Мария Георгиу "Aripi De Drum".
 
Хърватското парче "Posle Ljubavi" е на Ведран Иворек, певец, композитор и организатор на ежегоден фестивал в град Велика Горица. Словенският избор, "Ne Bodi Kot Drugi" е голям хит от репертоара на певицата Дитка, с която Лили има партньорство и изнася съвместни концерти. Текстът е на известния словенски писател Фери Лайнсчек. На български Лили избра да запише една чудесна песен на Маргарита Друмева, известно име сред движението на българските бардове.

Освен композиции на приятели и колеги на Лили от различни държави, певицата е включила и някои световни хитове от близкото минало. Сред тях са "Ein Bisschen Frieden" на германската певица Никол, хит от началото на 80-те години, "La Plus Belle Pour Aller Dancer", голям френски хит на Силви Вартан от средата на 60-те, "Hoy", огромен хит на Глория Естефан на испански, "Sava Tiho Tece", популярен хит от бивша Югославия през 80-те на известната група Plavi Orkestar, "Horchat Hai Caliptus" – еврейска песен, станала известна от изпълнението на Ищар, и красивата балада на руската група Любэ, "Позови меня".

В албума има и мелодия от Ирландия – "Тhe Keg Of Brandy", тъй като Лили е омъжена за ирландец и често посещава зеления остров. Изпълнителката пропя и на словашки. В колекцията е включен и голям кънтри хит на словашкия певец Алан Микошек – "Stado". "Drumul" ("Пътят") е и заигравка с фамилията на Лили Друмева. Дискът представлява едно музикално пътешествие, един път, по който тя върви с нейната китара. В продължение на 20 години певицата е обиколила цяла Европа и е свирила няколко пъти в Америка. Тя говори свободно английски, френски, немски и руски, а ползва и разбира още много други езици.

("Пътят") дава възможност на слушателите да се докоснат до всички тези държави и култури чрез фино поднесените изпълнения на Лили. В момента тя представя тази програма и на живо заедно с Красимир Първанов (китара, вокал ТОЧКА БГ). Последвайте Лили като посетите нейните концерти и се потопите в музикалното пътешествие, което ще ви отведе в единадесет страни.

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група Lilly Оf Тhe West. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. Формацията има престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна кънтри и блуграс асоциация, където представя Източна Европа. Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в Би Би Cи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграсмузика в САЩ по програма "Фулбрайт". Тя е и автор на книгата "Настроение с Лили – музика в 50 теми", която представя жанровете кънтри, блуграс, блус, суинг, рок-ен-рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

The Art Foundation е на улица "Дякон Игнатий" №19 (до площад "Славейков").

За повече информация и резервации: lilly@techno-link.com,  0879 435 675

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички