Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

30 години Подуене Блус бенд на път, юбилеят е в зала Универсиада


30 години Подуене Блус бенд на път, юбилеят е в зала Универсиада

4263

"Васко Кръпката и Подуене Блус бенд 30 години на пътя. Концерт – спектакъл от две части на легендите на българския Блус и Рокендрол, с участието на много Приятели. В първа част ще прозвучат по-старите песни на Васко, а втората новите. На сцената ще се качат над 20 музиканти. Голям купон ще разтърси залата. Ще има и бира! 24.04 Зала Универсиада 19.00 ч. Билети 20 лв. на EasyPay и на EPAYGO. Деца до 7 годишна възраст влизат безплатно!", с тези думи вечният купонджия анонсира съвсем лаконично предстоящето шоу.

Десет години по-късно, зад неуморимата група ще има огромен кръгъл екран, с каквато форма е и нейното лого. Вратата на залата ще бъде демонтирана, за да може през нея да мине старият, но реновиран бус "Фолсваген" (легендарно и по хипарски шарено возило).

"Сред гостите - общо 26, са бате Кире [Кирил Георгиев - барабани, популярен и като Киро Гръмотевицата - б.р.], Еко, Цвъри [Светослав Колев - днес в дует в Ша-ша], Емо [Тасев - ударни], брас секция и беквокалистки", поясни Кръпката пред радио "Тангра Мега Рок"

Подуене Блус бенд стартира юбилейното си турне от Благоевград, където Васко и Ко. свириха с брас секция в афиша на петото юбилейно издание на фестивала "Блус и джаз" на 29 март. Кръпката е сред организаторите на събитието.

Неотдавна се появи първата грамофонна плоча - двойна, с най-доброто от кариерата на Подуене Блус бенд дотук. "Не циментова, а на винил. Крайно време беше за това. Аз, нали съм си отраснал с плочите, реших, че трябва да се върнем при тях след всички емпетройки, флашки и други формати - като към книга, а пък и звученето е различно, истинско, не фоново. Заради това плочата се нарича "Завръщане", коментира блусменът пред MySound.bg.

Настоящият състав на бандата е: Васил ГеоргиевКръпката (вокал, хармоника, китара, барабани), Красимир Табаков (китари), Смилен Славщенски (Мистър Сми) (бас) и Николай Бакалов (барабани). 
 
Васил Георгиев, известен като Васко Кръпката и Vasko The Patch, китарист-блусмен, певец и автор на песни, е роден в София на 6 юни 1959 години. Сформира Подуене Блус бенд през есента на 1989 година,  а първият албум "Комунизмът си отива" излиза през 1990-та. Свири на барабани, хармоника и китара. По повод неговата 60-годишнина през лятото Кръпката бе удостоен от Столична община със званието "Почетен гражданин на София" в началото на април.

Последният студиен албум на бандата е "Пътят" (2015).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички