Cypress Hill с нов албум и със звезда от Алеята на славата у нас


Cypress Hill с нов албум и със звезда от Алеята на славата у нас

3304

С нов албум пристигат американците Cypress Hill за концерта си в София от 19.00 ч. на 24 юни. Както е известно, великаните ще разкъртят с черни ритми зала "Универсиада" по покана на EventEase. Най-известната латино хип-хоп група идва на въоръжение не само с хитовете от дългогодишната си славна кариера, но и със своя горещ диск "Elephants Оn Acid", с който шумно и триумфално се завърна в голямата игра след осемгодишно мълчание. Квартетът ще бъде съпроводен у нас от атрактивния Mix Master Mike, когото светът познава като машината зад грамофоните на гигантите Beastie Boys.  Четиримата бяха удостоени преди дни с още едно голямо световно признание - собствена звезда в Алеята на славата в родния им Лос Анджелис. B-Real, DJ Muggs, Sen Dog и Eric Bobo споделиха колко силно са развълнувани от факта, че такава висока чест им се оказва и никога не са си и представяли, че ще дойде денят, в който да имат своя звезда в алеята, която като деца са разглеждали с възхищение. Признанието на критиката не идва случайно и незаслужено, защото през последните 30 години музикантите винаги са били № 1.
 Те не звучат като никоя друга група, а заемат свое собствено място в света на музиката. Парчетата "Insane In The Brain", "I Wanna Get High", "Tequila Sunrise", "How I Could Just Kill А Man", "I'm Not Goin 'Like That", "Throw Your Set In The Air" и "Dr. Greenthumb" са добър пример за това. Американците са новатори и революционери, смело смесващи хип-хоп с рок. Никак не е случайно, че четиримата са част от саундтрака към "Judgment Night" (1993 г.), който по онова време се изтъркваше от въртене на аудиокасета у нас и на хип-хоп, и на хардкор, и на метъл купони. В проекта Ice-T среща Slayer, House Оf Pain - Helmet , а Сypress Hill успешно се колаборира и със Sonic Youth, и с Pearl Jam.
Но това чудо не е като онова - за три дни. То и до днес не само не е отшумя, но 25 години по-късно е ясно, че няма и да бъде забравено. B-Real участва в супергрупите The Psycho Realm и Serial Killers, сформира рап-рок проекта  Prophets Оf Rage с членове на Rage Against Тhe Machine/Audioslave и Public Enemy през 2016-та. А година по-късно, Senen "Sen Dog" Reyes събира чистокръвна хип-хоп-метъл банда Powerflo, в чиито състав влизат бившият басист на Fear Factory Christian Wolde Olbers, Billy Graziadei от Biohazard, екс-Downset, Rogelio "Roy" Lozano и Fernando Schaefer от бразилската хардкор-пънк група Worst. Затова няма да е пресилено да се каже, че Cypress Hills е с фенове не само в свои води – в хип-хопа, но и в рок и метъл средите. Също както Body Count и House Of Pain – формации, които пишат история в началото на 90-те, заедно със Cypress Hill. Дебютният едноименен албум на квартета е издаден на 13 август 1991 г. и достига двойноплатинен статус в САЩ с продажби над 2 милиона копия. "Black Sunday" излиза две години по-късно и се сдобива с тройна  платина, като бележи над 3,4 милиона продажби. През 1995-та се появява "Сypress Hill III: Temples Оf Boom", "Cypress Hill IV" - през 1998 г., следван от "Skull & Bones" (2000 г.), "Stoned Raider" (2001г.), "Till Death Do Us Part" (2004 г.) и "Rise Up" (2010 г.) преди бомбеното завръщане с "Elephants Оn Acid". Групата продава над 20 милиона копия по цял свят; свири в препълнени зали и по стадиони; номинирана е за наградите "Грами" три поредни пъти. Оригиналите са записвали тракове с много други известни артисти, сред които Sick Jacken, Snoop Dog, Eminem, Dr. Dre, Smif n Wessun, Method Man & Redman, Damian Marley, The Fugees и други колоси.  Гуруто на грамофонните магии Mix Master Mike не е обикновен диджей, неговата музикална кариера е дълга, сериозна и надскача постиженията на голяма част от имената в гилдията. Отличия "Грами", турне с Metallica, успешни колаборации в телевизионната и филмова индустрия... Път, който го води заедно с Beastie Boys до Rock Аnd Roll Hall Оf Fame в Охайо... Българската публика ще може да види легендата Mix Master Mike в София, защото той официално е на обиколка със Cypress Hill от 2018 година. Гуруто на грамофонните магии Mix Master Mike не е обикновен диджей, неговата музикална кариера е дълга, сериозна и надскача постиженията на голяма част от имената в гилдията. Отличия "Грами", турне с Metallica, успешни колаборации в телевизионната и филмова индустрия... Път, който го води заедно с Beastie Boys до Rock Аnd Roll Hall Оf Fame в Охайо... Българската публика ще може да види легендата Mix Master Mike в София, защото той официално е на турне със Cypress Hill от 2018 година.

Билетите за концерта в зала "Универсиада", осъществен с подкрепата на Starobrno, се продават с пълна сила и организаторите препоръчват на всички, които искат да бъдат част от шоуто, да не отлагат тяхното закупуване поради ограничения капацитет на залата. Пропуски "Ранно пиле" на цена 72 лв. все още има, могат да бъдат намерени онлайн http://bit.ly/CypressHill2019 (чрез тикет системата на PaySera), на каса от магазин "На тъмно" в София (улица "Иван Вазов" 13) и по куриер за цяла България с наложен платеж на телефон + 359 886 126 995. След изчерване на пропуските от "Ранно пиле", цената на стандартните билети ще бъде 82 лв.

ВИП-пасовете за централната ложа вече са разпродадени.
Подробности за събитието - тук.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички