Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Летците от Сливница влязоха в историята


Летците от Сливница влязоха в историята

5550

Българската пънк рок банда Летците влезе в историята, превръщайки се в първата родна група, издадена официално от лейбъл в Сърбия.  Вторият албум на момчетата от Сливница, озаглавен "Стъпка напред" (2019), вече се продава в нашата съседна държава. Уникалното в случая е, че всички песни в диска са изцяло на български.
Идеята за този неочакван успех е на музикалния журналист, диджей  и телевизионен водещ – Васко Громков (DJ VaGro). Благодарение на солидните му познанства с рок средите в Сърбия, той от няколко години си мечтае да лансира българска рок група, която да бъде издадена там. Спира се на Летците, защото техният безкомпромисен и много социален пънк рок перфектно пасва на традиционните вкусове в сръбската сцена.
Громков предлага новия продукт на Летците на своите приятели от компанията RNR Records в Белград. Зад този лейбъл стоят имената на легендарните музикални журналисти от Земун – Бранимир Локнер и Предраг Йованович. Нещата се развиват буквално за часове. В Белград харесват енергичния и свободен рок-ен-рол на момчетата от Сливница и логото на RNR Records много скоро каца върху обложката на албума им. 
Летците са българска пънк-рок група, основана в Сливница през 2011 година. Фронтмен и основен певец на състава е Никола Ранкович (бас китара), който е наполовина сърбин (от Ниш), но пише песните на бандата изцяло на български. Китаристи са Радослав Рангелов и Димитър Йосифов, а зад барабаните е Ивайло Цандев. От момента на своето създаване, Летците правят само авторска музика и след многобройни клубни участия, през 2016 година издават своя първи албум "Голямата игра".
Пилотен сингъл от новия диск "Стъпка напред" е "Това съм аз", която вече получи доста похвали и на територията на Сърбия. Както MySound.bg вече писа, в класното видео роля има и една от легендите в българската рок журналистика – Емо Братанов. Факт са вече и първите ревюта на албума из медиите в Сърбия, изцяло положителни.
Преди няколко дни от компанията RNR Records обявиха, че вече са договорени дати за кратко промо-турне на Летците в най-големите градове на Сърбия – Белград, Ниш и Нови Сад. Датите и локациите се уточняват в момента. Успехът на бандата от Сливница е доста сериозен на фона на огромните традиции, които има сръбският рок-ен-рол през годините. За Летците лятото ще е много горещо!  Желаем им успех!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички