Оратница на турне в Германия


Оратница на турне в Германия

3846

Група Оратница отново тръгва по немските пътища.

Заредени с двете си хипнотизиращи певици, чисто нов албум и силна доза етно бас, музикантите са готови да се потопят дълбоко в местния нощен живот.

В случай, че сте живели в изолация през последните години, вследствие на което не сте наясно кои са Оратница и какво означава етнобас, ето един опит да добиете бегла представа. Представете си мистични звуци, носещи се от магичното диджериду, сблъскали се с омайната мелодичност на кавала, енергично разпръснали се в космоса, превръщайки се в изгарящи и завладяващи ритми. Секстет Оратница е абсолютна симбиоза между стилове като трап, рап, дръм-ен-бейс, дъбстеп, джаз и трип хоп – всички, втъкани в шевицата на традиционния български фолклор. Но най-важното е, че Оратница е жива група. Банда, която те кара да си спомниш какво вълшебно преживяване е да почувстваш вибрациите на музиката, минаващи през цялото ти тяло по време на концерт.

Групата вече има осъществени няколко немски клубни турнета, както и участия във фестивали из цяла Германия като TFF Rudolstadt, Bardentreffen, Ancient Trance Festival и много други.

Оратница работи усилено върху последния си албум с дългоочакваното и вече официално участие на певиците Ася Пинчева (Космически гласове от България) и Дияна Василева (Мистерията на българските гласове). Името на диска "Alter Ethno" идеално изразява концепцията на групата, в чиято основа е търсенето на онова, което се крие зад традиционните звуци на фолклора. "Alter Ethno" е на челни позиции в почти всички класации за световна музика и сега няма търпение да бъде представен на сцената.

3 май - Люксембург - Centre Culturel Hollerich
4 май - Щутгарт -  Keller Klub
5 май - Мюнхен - Milla Club
7 май - Франкфурт - Horst
8 май - Кьолн - MTC Cologne
9 май - Бремен - Kulturzentrum Schlachthof
10 май - Лайпциг - Telegraph Café-Restaurant
11 май - Берлин - Musik & Frieden

Билети: https://gibelin.reservix.de/events  

Официална страница: https://oratnitza.com/

Фейсбук: https://www.facebook.com/oratnitza

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички