Творчески лагер за писане на песни ще се проведе в Боровец


Творчески лагер за писане на песни ще се проведе в Боровец

4063

16 топкомпозитори, текстописци, бийтмейкъри и музикални продуценти от 4 европейски държави ще живеят 7 дни в планината с 9 от най-ярките български изпълнители.  Така изглежда в цифри първият творчески лагер за писане на песни у нас Sofia Songwriting Camp. Между 13 и 19 май Боровец ще се превърне в притегателен център за европейската музикална индустрия по покана на "Вирджиния Рекърдс", а поточната линия за хитове в курорта стартира под патронажа на кмета на Столична общинаЙорданка Фандъкова. "Sofia Songwriting Camp е стратегическо събитие с мисия в две думи – вдъхновение и образование. Стартираме процес, на базата на който да бъде вдигнато нивото на създаване на музика в България чрез включване на български автори и артисти в творчески екипи със супер успешни чужди автори и музикални продуценти от различни краища на света. Изпълнителят е този, който получава цялото внимание при реализацията на един хит, но истината е, че без успешна колаборация между автори, хит няма да има.  В Sofia Songwriting Camp фокусът ще е върху песента, защото тя е най-важната", казва управляващият директор на "Вирджиния Рекърдс" Саня Армутлиева. Тя допълва: "Колаборациите през тази една седмица ще са безценен обмен на опит и контакти, истинска привилегия за всички участници. Много се надявам това да е добър пример за индустрията у нас и начин да започнем да я приобщаваме към световния музикален бизнес". "Сътрудничество, съавторство, нетуъркинг, вяра в себе си, упражнения в студиото и всекидневни усилия – това е единственият начин да успееш като творец, няма пряк и бърз път", смята Робин Йенсен, един от най-изявените мениджъри в музикалния издателски бизнес (Ekko Music Rights Europe)и създател на някои от най-успешните екипи и творчески срещи за писане на музика в Европа, който също ще се присъедини към Sofia Songwriting Camp.
Хитмейкъри от Великобритания, Швеция, Норвегия, Румъния и България ще обитават финландските къщички на хотел "Ястребец", които специално за целта ще бъдат превърнати в мобилни студия, оборудвани с помощта на музикален център "Икономов". 
Зад суперинтересната инициатива застава първо Nescafe Dolce Gusto – които подкрепят българските артисти и култура на много нива и разпознават в проекта вдъхновяващ пример за творците в България. Към подкрепителите на Sofia Songwriting Camp се присъединява и телекомът А1, чиято любов към музиката прерасна в създаването на първата българска стрийминг платформа А1 Xplore Music. 
Последвайте социалните профили на Sofia Songwriting Camp за допълнителна информация:
В Instagram на следния адрес.  
Във Фейсбук на следния адрес.   На снимката: един от участниците Михаела Маринова 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички