Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Култовите исландци GusGus с грандиозен концерт в София


Култовите исландци GusGus с грандиозен концерт в София

4232

GusGus - eдна от най-влиятелните, опияняващи и харизматични електронни групи на съвременната денс сцена, пристига за поредния си концерт у нас по покана на EventEase.

Събитието ще се състои в столичния клуб Music Jam на 10 май (петък). Култовата формация обещава да изнесе своето най-мащабно шоу в България до сега. Бандата идва със свое собствено осветление и специално създадени визии, които ще бъдат прожектирани на огромен LED екран с площ от над 30 м2. Нашата публика ще стане свидетел на премиерата на чисто новия видеоклип на GusGus, както и да чуе ексклузивно нови и неиздавани парчета на бандата.

С оригинален бленд от мелодично техно, хаус, трип-хоп и електро-поп, GusGus създават своята неповторимa следа в електронната музика повече от 20 години. "Аrabian Horse", "Over", "Airwaves", "Crossfade", "Deep Inside", "Add This Song" и "Featherlight" са само част от хитовете на GusGus, покорили милиони меломани по цял свят с магически звукови пейзажи, завлядяващи вокали и превърнали бандатата в своеобразна артистична институция, експериментираща със звук, визия и присъствие.

GusGus звучи странно на български, но името на исландците идва от филма на германския режисьор Райнер Вернер Фасбиндер "Страхът изяжда душата", разказващ за марокански гастарбайтер, който се влюбва страстно в по-възрастна от него германка. Една от сцените представлява обикновено готвене на кус-кус, който персонажът на любовника произнася като "гус-гус". Исландците намират това за изключително секси, поради което взимат репликата за тяхно творческо наименование. Така от далечната 1995 година именитите Biggi Veira и Daníel Haraldsson подписват провокиращите си музикални експерименти. Последният им - десети студиен албум "Lies Аre Мore Fexible", излезе през 2018 година.

Самуил Кехайов (ака Sayulke), Мартин Илиев и Деница Чакърова, които са резидент диджеите на клубната вечер за скандинавски музика и култура Nordic SoundScapes, подобаващо ще рамкират партито със специално подбрана селекция от скандинавска инди и електронна музика, която ще ви отнесе в съвсем друг свят и така чак до след изгрев слънце. Очаква ни една гореща майска нощ със 100% скандинавска музика, която със сигурност ще помним дълго време, уверяват организаторите.

Билети:

Онлайн: http://bit.ly/GusGus2019 (чрез системата на PaySera); на каса в магазин "На тъмно" (ул. "Иван Вазов" 13) или по куриер на 0886 126 995. Пропуски на място в деня на концерта и на входа също ще се продават.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/319339965434345/

Music Jam е на улица "Пиротска" 5 (бившето кино "Македония", екс-"Блек Бокс").

Вратите на клуба ще отворят в 22.30 ч., а GusGus се очакват да се качат на сцена малко след полунощ.

EventEase във Фейсбук:

https://www.facebook.com/eventeaseparty/?fref=tshttps://www.facebook.com/eventeaseparty/?fref=ts
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички