Култовите исландци GusGus с грандиозен концерт в София


Култовите исландци GusGus с грандиозен концерт в София

4200

GusGus - eдна от най-влиятелните, опияняващи и харизматични електронни групи на съвременната денс сцена, пристига за поредния си концерт у нас по покана на EventEase.

Събитието ще се състои в столичния клуб Music Jam на 10 май (петък). Култовата формация обещава да изнесе своето най-мащабно шоу в България до сега. Бандата идва със свое собствено осветление и специално създадени визии, които ще бъдат прожектирани на огромен LED екран с площ от над 30 м2. Нашата публика ще стане свидетел на премиерата на чисто новия видеоклип на GusGus, както и да чуе ексклузивно нови и неиздавани парчета на бандата.

С оригинален бленд от мелодично техно, хаус, трип-хоп и електро-поп, GusGus създават своята неповторимa следа в електронната музика повече от 20 години. "Аrabian Horse", "Over", "Airwaves", "Crossfade", "Deep Inside", "Add This Song" и "Featherlight" са само част от хитовете на GusGus, покорили милиони меломани по цял свят с магически звукови пейзажи, завлядяващи вокали и превърнали бандатата в своеобразна артистична институция, експериментираща със звук, визия и присъствие.

GusGus звучи странно на български, но името на исландците идва от филма на германския режисьор Райнер Вернер Фасбиндер "Страхът изяжда душата", разказващ за марокански гастарбайтер, който се влюбва страстно в по-възрастна от него германка. Една от сцените представлява обикновено готвене на кус-кус, който персонажът на любовника произнася като "гус-гус". Исландците намират това за изключително секси, поради което взимат репликата за тяхно творческо наименование. Така от далечната 1995 година именитите Biggi Veira и Daníel Haraldsson подписват провокиращите си музикални експерименти. Последният им - десети студиен албум "Lies Аre Мore Fexible", излезе през 2018 година.

Самуил Кехайов (ака Sayulke), Мартин Илиев и Деница Чакърова, които са резидент диджеите на клубната вечер за скандинавски музика и култура Nordic SoundScapes, подобаващо ще рамкират партито със специално подбрана селекция от скандинавска инди и електронна музика, която ще ви отнесе в съвсем друг свят и така чак до след изгрев слънце. Очаква ни една гореща майска нощ със 100% скандинавска музика, която със сигурност ще помним дълго време, уверяват организаторите.

Билети:

Онлайн: http://bit.ly/GusGus2019 (чрез системата на PaySera); на каса в магазин "На тъмно" (ул. "Иван Вазов" 13) или по куриер на 0886 126 995. Пропуски на място в деня на концерта и на входа също ще се продават.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/319339965434345/

Music Jam е на улица "Пиротска" 5 (бившето кино "Македония", екс-"Блек Бокс").

Вратите на клуба ще отворят в 22.30 ч., а GusGus се очакват да се качат на сцена малко след полунощ.

EventEase във Фейсбук:

https://www.facebook.com/eventeaseparty/?fref=tshttps://www.facebook.com/eventeaseparty/?fref=ts
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички