Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Съпротивата на Within Temptation


Съпротивата на Within Temptation

3356

Седмият студиен албум на холандската симфоник метъл група Within Temptation се оказва един от най-сложните за музикантите.

Те са известни с намерението си винаги да представят развитие на звуковата си картина във всеки свой следващ проект. В "Resist" ("Съпротивлявам се") включват повече компоненти от електронната и поп музика наред с влияния от индъстриъл стилистиката, но не само както споделя певицата Sharon Del Adel:

"Обичам реге, метъл, класическа музика и когато можете да ги съчетаете, ще получите някои страхотни звуци. В основата на това, което правим, е рок и метъл, но ако се опитвате да приложите много от тези стилове в музиката, която правите, става изключително трудно да не се получи кич. Всеки път, когато правехме промяна с албум в миналото, имаше влияние от външен музикант или нещо друго, което да ни даде вдъхновение. Продуцирането на "Resist" ни позволи да използваме звуци, които никога не сме включвали в нашия метъл. Никога не сме били например грууви група, но в този албум ще чуете няколко грууви песни. Имаме и силно въздействие от ърбън музиката, което ни повлия за начина, по който пишем текстовете, включително и за времетраенето на моите вокали.

Струваше ни почти година да направим този албум – продължава вокалистката – защото нямах силата и емоциите, от които се нуждаех. Тези песни са много по-мощни и изразителни от онова, което съчиних за соловия си албум "My Indigo", върху който работех паралелно. Бях в различен свят и не можах да напиша онези мощни, изразителни текстове, които ми бяха необходими. Аз съм човек, който може да пише само това, което чувствам и което ми е близко. Времето, в което живеем, е това, което ме вдъхнови за текстовете на песните от "Съпротивлявам се". Технологиите са нещо добро и ние ги приемаме, но те имат и друга страна. Особено когато погледнете интернет и социалните медии и как те влияят на хората да гласуват или какво да мислят за живота и ефекта, който те оказват върху малцинствата. Много е лесно да се повлияе на хората по определен начин и тази тема беше източник на вдъхновение за нас. Когато четете нещо в интернет, вие не знаете кой стои зад него. Вероятно това е компания или правителство, може би дори човек, когото не познавате. Вие трябва внимателно да следите информационните канали, които ползвате, и да ги приемате критично. Не се поставяйте в информационна кутия и винаги търсете алтернативни източници. Иначе ще получавате само едната страна на новините, а трябва да видите по-голямата картина.

Затова и избрахме такова заглавие - "Resist", с призив съвременният човек да не се поставя в кутия, а да се съпротивлява и да отказва да направи това, което други хора се опитват да му внушат по начин, по който може да види само едната страна на събитията. Чрез съвременните технологии всеки е проследим днес и се чудя дали това е добре за хората, както и за националната сигурност, или е добре за лошите, особено в случаите на диктатура. Заинтригувана съм и от алгоритмите зад офертите за продажби и предложенията за закупуване, и смятам, че това поставя хората в своеобразни информационни кутии според предполагаемите им лични вкусове въз основа на това, което вече са търсили в интернет, ограничавайки ги да имат нови интереси.

Ето защо "Съпротивлявам се" за мен е лично послание, но и политическо изявление. Преди не говорихме толкова открито за нашите политически възгледи, но днес го правим. Тази загуба на индивидуалност може дори да компрометира демокрацията, тъй като хората се хранят с информация, която се изчислява спрямо техните лични вкусове и позиции, което им пречи да търсят или да разбират други възгледи за света", завършва Sharon Del Adel.

За участие в диска са поканени като гост-музиканти певците Jacoby Shaddix (Papa Roach), Anders Friden от In Flames и Jasper Steverlinck от Arid.

Изданието ще бъде представено от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 11 май, този път след новините от 22.00 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички