Съпротивата на Within Temptation


Съпротивата на Within Temptation

3333

Седмият студиен албум на холандската симфоник метъл група Within Temptation се оказва един от най-сложните за музикантите.

Те са известни с намерението си винаги да представят развитие на звуковата си картина във всеки свой следващ проект. В "Resist" ("Съпротивлявам се") включват повече компоненти от електронната и поп музика наред с влияния от индъстриъл стилистиката, но не само както споделя певицата Sharon Del Adel:

"Обичам реге, метъл, класическа музика и когато можете да ги съчетаете, ще получите някои страхотни звуци. В основата на това, което правим, е рок и метъл, но ако се опитвате да приложите много от тези стилове в музиката, която правите, става изключително трудно да не се получи кич. Всеки път, когато правехме промяна с албум в миналото, имаше влияние от външен музикант или нещо друго, което да ни даде вдъхновение. Продуцирането на "Resist" ни позволи да използваме звуци, които никога не сме включвали в нашия метъл. Никога не сме били например грууви група, но в този албум ще чуете няколко грууви песни. Имаме и силно въздействие от ърбън музиката, което ни повлия за начина, по който пишем текстовете, включително и за времетраенето на моите вокали.

Струваше ни почти година да направим този албум – продължава вокалистката – защото нямах силата и емоциите, от които се нуждаех. Тези песни са много по-мощни и изразителни от онова, което съчиних за соловия си албум "My Indigo", върху който работех паралелно. Бях в различен свят и не можах да напиша онези мощни, изразителни текстове, които ми бяха необходими. Аз съм човек, който може да пише само това, което чувствам и което ми е близко. Времето, в което живеем, е това, което ме вдъхнови за текстовете на песните от "Съпротивлявам се". Технологиите са нещо добро и ние ги приемаме, но те имат и друга страна. Особено когато погледнете интернет и социалните медии и как те влияят на хората да гласуват или какво да мислят за живота и ефекта, който те оказват върху малцинствата. Много е лесно да се повлияе на хората по определен начин и тази тема беше източник на вдъхновение за нас. Когато четете нещо в интернет, вие не знаете кой стои зад него. Вероятно това е компания или правителство, може би дори човек, когото не познавате. Вие трябва внимателно да следите информационните канали, които ползвате, и да ги приемате критично. Не се поставяйте в информационна кутия и винаги търсете алтернативни източници. Иначе ще получавате само едната страна на новините, а трябва да видите по-голямата картина.

Затова и избрахме такова заглавие - "Resist", с призив съвременният човек да не се поставя в кутия, а да се съпротивлява и да отказва да направи това, което други хора се опитват да му внушат по начин, по който може да види само едната страна на събитията. Чрез съвременните технологии всеки е проследим днес и се чудя дали това е добре за хората, както и за националната сигурност, или е добре за лошите, особено в случаите на диктатура. Заинтригувана съм и от алгоритмите зад офертите за продажби и предложенията за закупуване, и смятам, че това поставя хората в своеобразни информационни кутии според предполагаемите им лични вкусове въз основа на това, което вече са търсили в интернет, ограничавайки ги да имат нови интереси.

Ето защо "Съпротивлявам се" за мен е лично послание, но и политическо изявление. Преди не говорихме толкова открито за нашите политически възгледи, но днес го правим. Тази загуба на индивидуалност може дори да компрометира демокрацията, тъй като хората се хранят с информация, която се изчислява спрямо техните лични вкусове и позиции, което им пречи да търсят или да разбират други възгледи за света", завършва Sharon Del Adel.

За участие в диска са поканени като гост-музиканти певците Jacoby Shaddix (Papa Roach), Anders Friden от In Flames и Jasper Steverlinck от Arid.

Изданието ще бъде представено от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 11 май, този път след новините от 22.00 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички