Рут Колева откри събитието на годината в Китай


Рут Колева откри събитието на годината в Китай

3542

С грандиозна церемония под патронажа на Си Дзинпин бе открито второто издание на най-големия форум за културно наследство в Пекин – "Хорти Експо 2019".  За първи път пред многомилионните посетители на събитието имаше засилен фокус върху държавите от Централна и Източна Европа като част от големия икономически форум 16+1. Както MySound.bg вече оповести, на престижната проява български културен посланик бе Рут Колева. Вокалистката изнесе два концерта на голямата сцена в парка "Хорти", който се очаква да бъде посетен от над 80 милиона души по време на изложението. Сетът на певицата бе и единственият, посетен от кмета на ПекинЧен Жининг, който уважи юбилея на българо-китайските дипломатически отношения. 
H. Пр. посланик Григор Порожанов, посланик на България в Китай, и Рут Колева бяха посрещнати на най-високо ниво от президента и вицепрезидента на "Маутай" и други членове от ръководството на една от най-големите компании в света. Президентът Ли Баофан изрази задоволството си от развитието на взаимоотношенията между България и Китай. Посланик Порожанов подчерта близостта на двата народа в много отношения. Той заяви, че следи с голям интерес развитието на "Маутай" - фирма, която е вече No.6 в Китай по пазарна капитализация, и отправи покана към г-н Ли Баофан да посети България, за да се запознае с българските напитки и традиции.
На официална вечеря Рут, която току-що завърши поредното успешно турне в Китай, поздрави присъстващите с един от хитовете си - "Близо", и подари последния си албум на бурно аплодиралите я домакини. Гостите се насладиха на изискана азиатска кухня и разгледаха артефактите, съпътствали хилядолетната история на легендарното байджу, прозвеждано от житната култура сорго.
Президентът на Kweichow Moutai Ли Баофан сподели, че от години не е имал по-забавна, приятна и истински приятелска среща с чуждестранна делегация и обеща да посети България в най-близко бъдеще.  Той побърза отново да покани Колева за нови събития и гостуване в Китай.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички