Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Среща с JØRDO, агент на Daft Punk, The Weeknd и Kendrick Lamar


Среща с JØRDO, агент на Daft Punk, The Weeknd и Kendrick Lamar

3938

Среща-разговор с българския музикант Йордан Петров (JØRDO) ще се проведе в зала 39 на Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров" от 17.00 ч. на 20 май (понеделник).  Модератор ще бъде Иван Вълков, създател и дългогодишен промоутър на Spirit Оf Burgas, преподавател в магистърска програма "Мениджмънт на музикалните индустрии".
 JØRDO е само на 23 години, но вече има в CV-то си съвместна работа със световноизвестни артисти, сред които  Daft Punk, The Weeknd, Kendrick Lamar и много други. Достъпът е свободен за всички, желаещи да разберат от първо лице как е успял българинът да развие музикалната си кариера и да работи с артисти и изпълнители от такава висша класа.
Събитието се организира в рамките на магистърска програма "Мениджмънт на музикалните индустрии" при НМА "Проф. Панчо Владигеров".
За Йордан Петров (JØRDO):
Продуцент, electronic pop артист и основател на звукозаписната компания Electroma. Кариерата му започва през 2008 г. В началото се изявява като диджей в редица клубове. През 2010 година започва да работи с малки звукозаписни компании в България, Швеция, Холандия и Великобритания.
След три поредни отличия за най-добър диджей, в края на 2013 г.  JØRDO обявява прекратяването на своята диджейска кариера. Последната му изява зад пулта е в София през май 2014 г. В началото на същата година започва да работи с редица изпълнители от Франция, Канада и САЩ. На 25 ноември 2016 г. българинът в колаборация с френското дуо Daft Punk, канадския продуцент Doc Mckiney и Frank Dukes, застават зад продукцията на номинирания за "Грами" и седем пъти платинен албум "Starboy" на канадския изпълнител The Weeknd. На 5 май 2017 г. JØRDO издава своя дебютен албум "Electronic Love Intelligence", включващ няколко сингъла и колаборации с The Narcotic5, Kehlani, Daft Punk, The Weeknd и други. През 2017 г. държи рекорда за най-бързо разпродаден електронен албум. Успява да продаде цялата лимитирана серия винили за едва няколко часа. На 1 февруари 2018 г. заедно с Thomas Bangalter продуцира песента на The Weeknd и Kendrick Lamar "Pray For Me", която е създадена като част от саундтрака за филма на Marvel "Black Panther". На 13 април тази година колективът на Electroma, XO и TDE издават песента "Power Is Power", включенa в албума "For The Throne", част от саундтрака за сериала на HBO "Game Of Thrones". 
Освен в музикалната индустрия, Еlectroma се занимава с продукции както във филмовата, така и в рекламната индустрия. В началото на 2018 г. започва съвместно партньорство с Nu-Boyana Film Studios и Amazon. Съвместно с тях създава рекламите за редица компании като Lamborghini, Porsche, YSL, Victoria's Secret и други.
В края на 2018 г. Йордан Петров е назначен като CEO на eдна от продукциите на Amazon - DriveTribe Bulgaria. В момента JØRDO работи по шестия студиен диск на The Weeknd
Тази година се очаква вторият му албум, наречен "Almost Human", който ще включва колаборации с Daft Punk, BoysNoize, The Weeknd и други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички