Хедлайнърите на фестивала A to JazZ 2019


Хедлайнърите на фестивала A to JazZ 2019

4193

Изключителна селекция от най-младите световни и български артисти очаква над 25 000 почитатели на музиката на широките зелени поляни на столичния Южен парк 2 на 5, 6 и 7 юли.  Хедлайнърите на деветото поредно издание на A to JazZ са новаторите Джейкъб Колиър, Крисчън Скот  Атунде Аджуа и Ghost-Note. Фестивалът тази година е посветен на младото поколение в музиката, новото звучене и авангардните смесици от стилове.
Една от абсолютните сензации на световната сцена е първата специална изненада, с която A to JazZ ще зарадва вярната си публика. Номинираният за "Грами" виртуозен тромпетист, композитор и продуцент Крисчън Скот Атунде Аджуа, определян като абсолютен феномен в съвременната музика, ще демонстрира умението си да преминава границите на музикалните форми и културните традиции със своя изключителен и неподражаем творчески подход. Едва 36-годишният музикант от емблематичния Ню Орлийнс умело руши звуковите и социални норми в най-новия си албум "Ancestral Recall", който ще представи специално пред българската публика.
Феноменалният Джейкъб Колиър (на снимката) е другата млада звезда от небосклона, която ще слушаме на A to JazZ 2019. Певецът, мултиинструменталист и продуцент е само на 24 години, но е определян като абсолютен вундеркинд. След като се превърна в тотална интернет сензация със серия от свои музикални видеа, той грабна вниманието и покровителството на самия Куинси Джоунс. С албума "In My Room" (2016 г.) Джейкъб печели две награди "Грами", както и отличие на британското Jazz FM, а сред звездите, с които работи, се нареждат Хърби Хенкок и Ханс Цимер. Българската публика ще има уникалната възможност да чуе и види на живо Джейкъб за първи път с неговия новосформиран квартет, с който ще представи новия си албум "Djesse". Концертът е част от световното турне на музиканта.
Истинска звукова експлозия очаква и феновете на фънка с третия хедлайнър на фестивала – формацията Ghost-Note. Зад набиращата светлинна скорост банда стоят музиканти от съставите на Snarky Puppy, Принс, Снуп Дог, Ерика Баду, Маркъс Милър, Кендрик Ламар, Toto и др. Групата готви буреносно музикално пътуване в духа на Джеймс Браун или Sly & The Family Stone. Начело на Ghost-Note са известните перкусионисти Робърт "Спът" Сийрайт и Нейт Уърт. Те обещават да завладеят сцената с дивата си и богата продукция с привкус на афробийт, хип-хоп, психеделия и дори световен фолклор.
Още редица брилянтни музиканти ще бъдат представени в програмата на фестивала. На сцената ще се качи селектираният от Glastonbury квартет Ritmos Negros (Перу, Испания, България), уникалният джаз проект на Теодосий Спасов VЯRA, съвременен джаз с фолклорни елементи и електронен звук от българо-холандското Бодуров трио, както и Koka Mass Jazz. Вълнуващо преживяване ще бъде и акцента върху най-новите джаз албуми. Басистът Димитър Карамфилов ще представи дебюта си "Екология", изключителната Прея ще се изяви с дългоочаквания си първи авторски албум, а българо-френският квартет Mey feat. JCat ще изпълни песни от проекта Love & Receive.
Организаторите на A to JazZ са приготвили още много вдъхновяващи нови активности, традиционните джем сешъни, детска образователна програма, пъстър арт базар, страхотни коктейли и невероятни емоции, които очакват всички почитатели на музиката в летните вечери в Южен парк 2. "A to Jazz премина през най-важния си период. Сега предстоят най-трудните, най-емоционалните, най-силните години на фестивала.  Девет години ние реализираме мечтите си, представяйки имена от световната джаз сцена. Истинско богатство както за хардкор почитателите, така и за всичките 25 хиляди души, които очакваме. Следващите девет ми се иска да ни стигнат за това да превърнем целия град във фестивален и да звучи джаз на живо отвсякъде. И поне още 25 000 души пубика от целия свят", казва Петър Димитров, фестивален директор на A to Jazz.
Входът e свободен. Както винаги, A to JazZ Festival се провежда с изключителната подкрепа на фондация "Америка за България", Столична община и Министерството на културата.
Още - във Фейсбук, Инстаграм, както и на сайта www.atojazz.bg.  Офицалните хаштагове са #atojazz, #atojazzfestival и #atojazz2019.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички