Руската фолк метъл банда Anabioz се включва в концерта на Grai


Руската фолк метъл банда Anabioz се включва в концерта на Grai

3205

Руската фолк метъл банда Anabioz се включва в концерта на Grai.  Както MySound.bg вече огласи, той ще се състои в столичния клуб Live & Loud от 21.00 ч. на 18 август. Руснаците (на снимката) са повлияни от музиката на Finntroll, Korpiklaani и Eluveitie, имат три дългосвирещи албума. 
Grai - водени от фронтдамите Ирина Зибина и Аля Лита, ще представят песни от последния си диск. GRAI предлага отличен руски фолк метъл от източната руска република Татарстан. Групата, основана през 2005 г. и повлияна от Skyforger, Korpiklaani, Cruachan, Svarga и Alkonost, изпълнява епичен фолк метъл с красиви женски гласове и чудесни вокални хармонии. Автентичните инструменти, които музикантите използват, придават специфичния руски вкус. Между февруари и август 2007 г. групата записва демо ЕР, озаглавено "От Истока" , включващо 4 композиции: "Бреза", "Зима", "Ветровете", "Източникът". Първият дългосвирещ албум "Полынь-Трава" ("пелин") (2009 г.) включва 9 композиции. Те са проникнати от духа на древността, а всяка от тях се отразява в поразително изображение. 
През 2010 г. Grai започва да записва втория си албум, състоящ се от 10 песни. По това време музикантите  наемат Ирина Зибина, която е участвала в един от албумите на Alkonost като трети вокалист. Нейният красив мощен глас пасва на репертоара на групата перфектно. На 27 септември, излиза следващият проект "О Земле Родной" ("Нашата родина"). Той включва 10 концептуални песни, които създават изключително дълбоки образи, формиращи музикално единството в познатия стил на групата. Това е отличителен синтез на традиционните езически метъл елементи, базирани на ритмите и атмосферата на традиционния руски фолк-рок. В този синтез звуците на флейта се преплитат със соло китара в игра с динамична ритъм секция. Твърдите фрагменти се усилват от звуци на гайди, разнообразени с клавирни пасажи. Но основната сила на новите изпълнения е добре балансираното вокално трио. През 2012 г. и 2013 г. групата участва в много концерти и фестивали. През 2014 г. излиза третият албум "Млада" и компилацията "In The Arms Of Mara". През 2017 г. бандата гостува за първи път в България. Четвъртото ѝ издание "Пепел" ("Ashes") излезе на 1 декември същата година. Билетите са 200 бр. и са в продажба в Eticketsmall. Цената на пропуска е 20 лв. Вратите на клуба ще бъдат отворени в 20.00 ч.  Организатор на събитието е ICreative Events.  Грай - "In The Arms Of Mara" (видео):
https://www.youtube.com/watch?v=s8KcdVH3fx0  

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички