Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

3 дни изкуство и музика от Балканите на SoFest 2019


3 дни изкуство и музика от Балканите на SoFest 2019

4330

Второто издание на SoFest  започва на 14 юни (петък).

Фестивалът ще се състои до 16 юни, а локацията е емблематична – Kino & Bar Cabana в НДК, или мястото за култура и музика на живо в София. Събитието ще предложи три дни изкуство и музика от Балканите, както и три дни забавления за деца и възрастни.

Началото на SoFest  е с балканска музикална експлозия. На една сцена ще излязат Танос Ставридис квартет - Гърция, Теодосий Спасов джаз квинтет със специален гост Мирослава Кацарова - България и Тони Китановски трио - Северна Македония.

Танос Ставридис dRom квартет е група, която обича да пресича границите на времето и пространството. Те рисуват звуци и сетива от цигански мелодии от минали времена и в тях прелива есенцията на Балканите. Изпълнени с радост и енергия, музикантите импровизират с диви ритми, пътувайки с музиката от Епир, пресичайки Солун, Скопие, София и Белград и стигат чак до Букурещ. Това пътешествие ще ни предложат на 14 юни Танос Ставридис - акордеон и клавири, Йотис Кьорцоглу - бас китара, Янис Каракалакидис - китара и Христос Тасиос - перкусии.

В репертоара на Теодосий Спасов джаз квинтет са уникална етно джаз експлозия със специалното участие на джаз певицата Мирослава Кацарова. Групата ще бъде в състав: Теодосий Спасов - кавал и вокал, Николай Карагеоргиев - китара, Мирослав Турийски - пиано, Александър Леков - бас и Начо Господинов – барабани.

Тони Китановски - доайенът на македонския джаз, пристига специално за SoFest със своето трио в състав: Тони Китановски - китара, Виктор Филиповски - барабани и  Кирил Туфекчиевски - бас.

Три групи и един спиращ дъха балкански джем сешън, който започва в 19.30 ч. Вратите отварят в 18.00 часа. Билети в мрежата на "Ивентим" и онлайн на следния адрес

На 15 юни ще се насладим на порция джаз с Хилда Казасян квинтет. Вечерта ще премине под звуците и уникалното присъствие на Хилда Казасян - вокал и перкусии, Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет.

Начало 20.00 часа. Вратите на Kino & Bar Cabana за концерта ще отварят в 19:00 часа. Билети в мрежата на "Ивентим" и онлайн на следния адрес.

На 16 юни е ред на група Акага. В годините многолюдната формация се наложили със своя уникален стил и специално за SoFest ще представи силно изявената си и колоритна брас секция.

Начало 20.00 часа. Вратите отврят в 19.00 часа. Билети в мрежата на "Ивентим" и онлайн на следния адрес.

Дневната програма на SoFest ще предложи театрални представления, музикални, занимателни и образователни ателиета и много, много изненади за малки и пораснали деца. Малчуганите ще могат да се потопят в света на изкуството на 15 и 16 юни от 10.00 до 17.00 часа. Вход свободен. 

Повече информация може да откриете в сайта на SoFest и във Фейсбук на следния адрес

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички