Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

На Урок по музика от самия Виктор Утън

23.07.2019   MySound.bg
Виктор Утън
Книгата на знаменития басист Виктор Утън "Урок по музика: духовно израстване" е поредното интригуващо заглавие, което излезе у нас в каталога на издателство "Изток-Запад".
 
"Урок по музика" е необикновен роман, разкриващ историята на начинаещ млад музикант, който не само иска музиката да е неговият живот, но и животът му да е прекрасен. А когато ученикът е готов, идва учителят. Така неочаквано пред вратата му се появява Майкъл. В равна степен музикален гений, философ и ексцентричен мъдрец, той ще поведе младия музикант на духовно пътешествие. Ще му покаже, че даровете, които музиката може да му предложи, са огледало на живота. Всяко движение, всяка фраза, всеки акорд имат свой собствен смисъл. Това, което трябва да направи, е да открие музиката в себе си. Заповядайте на незабравимо пътешествие в мистичния музикален свят, в който всеки може да надникне, но само избраните остават.

Независимо дали свирите на някакъв инструмент (или не), този свят ви очаква. И както в книгите на Кастанеда за Дон Хуан природата е мъдър учител, така за Виктор Утън Музиката е веща наставница, в която трябва да се вслушваме. Ако я призовем в живота си, може да ни разкрие цяла нова вселена. 
 
Виктор Утън – петкратен носител на "Грами" и легендарен басист – вече е музикална икона. "Урок по музика" е вдъхновяващ разказ за музиката и живота.
 
"Най-добрата книга за музиката (и връзката ѝ с мистичните закони на живота), която някога съм чел. Научих толкова много от нея", признава покойният вече Майкъл Брекър, титан на саксофона и многократен носител на "Грами".
 
"Виктор Утън прави неща на бас китарата, за които никой не е и мечтал, и бихме искали да разберем как успява и какво го вдъхновява. В тази книга, както и в музиката си, той отново ни изненадва, повеждайки ни много по-надалеч, отколкото сме очаквали. Това е неговото пътуване, неговото мистично търсене не просто как се свири на бас китара, но и как да се разбира самата Музика", Тони Левин, световноизвестен бас китарист.


729
100%
 

Октомври ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031