Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Концерт за славей и валдхорна

18.06.2019   MySound.bg
Ивайло Диманов

Бардът Ивайло Диманов ще представи в Бургас новата си книга "Концерт за славей и валдхорна", която съдържа 56 стихотворения, писани през последните две години.

Премиерата е във в зала "Петя Дубарова" на Морското казино от 18.00 ч. този вторник, 18 юни. В спектакъла, който е с вход свободен, ще прозвучат и някои от най-хубавите песни на Диманов.

20 години след първата си книга, превърнала се в най-известната стихосбирка на прехода – "Площад Гарибалди", Ивайло Диманов все още вярва, че честното изкуство е спасение за душата. Изкушеният от поезия читател лесно ще разпознае стила му в "Бог е диджей, уморен от безсмъртие..." или емблематичното "Изтанцувай го тоя живот, човече! И без друго е колкото един блус..." В свят като този, в който живеем, стиховете на Диманов носят пречистващата сила на ценностите, в които той вярва и магичното обаяние на безспорния му талант.

Ивайло Диманов е известен български журналист, писател и бард. Роден е в София през 1956 година. Автор на 11 книги с поезия, разкази, театрална критика. Превеждан е на английски, френски, италиански, сръбски, украински, турски, шведски и руски. Носител е на множество национални и международни литературни отличия, между които най-престижната награда за поезия "Димчо Дебелянов", Яворовата награда "В полите на Витоша", Националното литературно отличие "Николай Хайтов", наградата "Джагаров" и много други.

Диманов е обявен за журналист на годината през 2008 г. Изнесъл е безброй концерти със свои авторски песни и поезия в различни градове на България, в Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Украйна, Русия, Англия, Южна Корея, Гърция, Швеция, Белгия, Канада и САЩ.

Пял е с Ал Бано и Ромина, със самия Окуджава. Макар да пише некомерсиална музика по свои стихове, неговите клипове в YouTube са с хиляди гледания. Има издаден самостоятелен албум с авторски песни "Наздраве, Самота!", с който миналата година поетът представи България в Международния фестивал на поезията в легендарната консерватория "Санта Чечилия" в Рим. А само преди месец спечели Голямата награда за цялостно творчество на Националния фестивал на авторската песен в София.484
100%
 

Септември ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30