Дарк пост-пънк от ново поколение с Whispering Sons в София


Дарк пост-пънк от ново поколение с Whispering Sons в София

3033

Първият концерт на белгийската дарк пост-пънк формация Whispering Sons у нас предстои в столичния клуб Mixtape 5 на 23 ноември, събота. Знаем, че в България рядко се наслаждаваме на пост-пънк концерти, така че направихме всичко възможно този път да не бъдем пропуснати и да гледаме и слушаме първокласен и качествен дарк уейв/готик/ пост-пънк от новото поколение, поясняват организаторите Wrong Fest и Neu Events.
Whispering Sons към момента са жители на Брюксел. Вдъхновена от динамиката на големия град, тяхната музика е интровертно чувствителна и задвижвана от страховития им звук с характерното за 80-те години готическо дарк уейв звучене. Изпълненията им на живо са енергични и неспокойни, но винаги остават сурови и искрени, а дълбокият глас на певицата Fenne Kuppens истински допълва цялостната мрачна атмосфера, в която групата те вкарва.
След като през 2016 година музикантите спечелиха един от най-престижните национални конкурси в Белгия Humo's Rock Rally, започнаха много активно да обикалят с турнета и да свирят на едни от най-големите и интересни музикални фестивали в Западна Европа, сред които Wave-Gotik Treffen, W-Fest, Rock Werchter, Sziget, Mad Cool, Grauzone, където спечелиха популярност като отличаващи се представители на най-новата (трета вълна) на пост-пънк ривайвъл сцената. 
След достигналия култов статус едноименен дебют "Whispering Sons" (2014), бандата издава  няколко знакови ЕP-та и сингли и пълнометражния албум "Image" (2018), с които заема водещо място в актуалните ранглисти на стила.
Билети - в мрежата на www.bilet.bg; както и в The Wrong Bar и "На тъмно". "Alone" - https://youtu.be/ai1fkELk5lg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички