Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Мирослава Кацарова със седем летни концерта

11.07.2019   MySound.bg
Мирослава Кацарова
След премиерата през април на Electronic Dreams – най-новата концертна програма на Мирослава Кацарова, е време за лятната поредица концерти, които този път носят заглавието Electronic Summer.
 
Те ще се проведат от юли до септември във Варна, Созопол, София, Пловдив, Казанлък и Благоевград. Това е седмата тематична концертна програма на Мирослава Кацарова, след Singin’n’Swingin, Cinema, Blue Moon: Songs Of Billie Holiday, Desafinado LIVE, The New Standards и April In Paris.

Тя и триото на Мирослав Турийски са в основата на програма, фокусирана върху хибридната изказност и взаимодействието между акустични инструменти и електронни изразни средства. Това съчетание е своеобразна тенденция в съвременната музика, производна на джаза. Мирослава Кацарова създава музикален наратив от нови и реаранжирани пиеси със специално внимание върху паузите, простора между тоновете, електронните и акустични детайли.

Сред новия ѝ репертоар са двете авторски композиции на Мирослав Турийски по нейни текстове – "Пробуждане" и "Теменужена". В концертния репертоар са изпълнения от предишни албуми на Мира  като "Иронично" (по неин текст и музика), "Парфюми" (по музика на Веселин Веселинов-Еко и неин текст), "Музика, мартини и дим" ("Нашата Бел Епок"), "Бяло в бяло" (отново по неин текст и музика на Румен Тосков-Рупето) и други.  От песенната традиция на XX в. Кацарова избира песни на Бийтълс, Ленърд Коен и Луис Бонфа. Сред акцентите е пиеса на един от най-успешните и значими европейски джаз музиканти на миналия век – шведският композитор и пианист Есбьорн Свенсон.

Темите са претворени в разпознаваемата стилистика на съвместната работа между Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски. За смесването на електронно и акустично звучене ключово значение има и работата на още двама музиканти: Александър Леков (басет и бас) и Младен Димитров (барабани и програминг). Визуалната среда на концертите ще бъде произведение на изкуството сама по себе си – образен разказ, вдъхновен, посветен и специално създаден за тази концертна програма. Негов автор е фотографът Павел Червенков.

Летните концерти започват в клуб "Ментол" във Варна от 22.00 ч. на 11 юли и клуб "Мишел" в Созопол (12 юли). Програмата през август включва три концерта: в "Сохо" в София на 23 август, в бар "Конюшните" в Пловдив на 24 август, а на 29 август е участието на певицата на джаз фестивала в Казанлък.
 
Последните два концерта ще бъдат в клуб "Безистен" в Пловдив (20 септември) и Stage Bar в Благоевград (27 септември).


1482
100%
 

Октомври ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031