Stoned Jesus връщат стоунър рока в София


Stoned Jesus връщат стоунър рока в София

3456

Миналата година украинското стоунър рок трио Stoned Jesus изнесе сензационен концерт в България, почти разпродавайки голямата зала на столичния клуб Mixtape 5.  На 27 септември групата се завръща в София по случай десетия си рожден ден и най-любимите парчета на феновете в сетлиста си. Както и песни от последния си албум "Pilgrims", който украинците издадоха през септември 2018 година.
Stoned Jesus е създадена през 2009 в Киев като солов проект на китариста и вокалист Игор. През 2010 вече като трио те дебютират с "First Communion" и дават сериозна заявка за една от най-интересните ъндърграунд рок групи от Източна Европа. ЕР-то от 2011 "Stormy Monday" ги извежда на първо европейско турне, а вторият албум "Seven Thunders Roar" се превръща в модерна стоунър рок класика. Тук е и 13-минутният епос "I’m The Mountain" – най емблематичното парче на бандата, с над 13 милиона слушания в YouTube. Третият диск "The Harvest" повежда Stoned Jesus на най-мащабното турне с над 150 концерта за две години, включително в Южна Америка, а фен-базата на бандата се разгръща постоянно. Това логично довежда и до договор с голям лейбъл и последният за момента албум "Pilgrims" излиза под шапката на Napalm Records.
Тази година украинците празнуват 10 години от създаването на групата със специално подбран сетлист от любими на публиката парчета и някои от най-силните песни от последния си албум. Те са постоянно на път, изнасят концерти в препълнени клубове и излизат на сцена с имена като My Sleeping Karma и сънародниците си Somali Yacht Club, участват във фестивалите Desertfest и Up In Smoke. Именно като част от празничното турне Xth Anniversary Tour украинската рок сензация пристига за втория си концерт в София по покана на уебзина Rawk’n’Roll.  Билети по 20 лева в системата на bilet.bg, а в деня на концерта ще струват 25 лв.

https://bilet.bg/bg/events/stoned-jesus-live-in-sofia/1311

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/920919318248054

Снимка: Юрий Милчак

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички