Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

19-ти HMSU летен фестивал на открито


19-ти HMSU летен фестивал на открито

3717

В България има едно събитие, което се нарича Феста.

На първото му издание през 2001 година думата "фестивал" е просто една интересна чуждица. Сега, 19 години по-късно, най-голямата родна организация за дръм-ен-бейс музика HMSU (Hard Music And Sounds United) отново представя летния си фестивал на открито, който ще остане в историята като най-дълго провежданото подобно събитие в България и най-старият дръм и басс фестивал на Балканите.

Традицията повелява музика под открито небе в планината, като тази година локацията отново е местността около хижа "Момина скала" в природен парк "Витоша". Посетителите ще се насладят на две нощи и общо три дни нон-стоп басс музика, като за целта в програмата на фестивала ще участват над 40 артисти.
 
Концепцията тази година се завръща към идеята от първите издания, главни герои на събитието бяха най-интересните български артисти в комбинация с няколко ексклузивни гости.
 
За първи път ще можем да чуем в БългарияHydro, едно от явленията през последните години. Дебютът му на родна територия идва точно когато артистът издаде чисто новия си албум "Lateral Thinking" – произведение, което е абсолютно доказателство за високото качество на дръм-ен-бейс музиката в момента. Следващото чуждестранно попълнение е Dabs, добре познато име от европейската сцена. Неговата изява тук също е дебютна за България. Италианецът Давиде Рустичи е от новата школа на басс артисти, а звученето, което ще предложи на публиката, е свежо и ритмично.

Международната графа продължава с безспорна легенда в бранша - CZA. При последното си гостуване у нас, отново по покана на HMSU, британецът представи другата своя формация - Cause4Concern. Този път Марк ще радва феновете със соловия си проект, без да изневерява на микса от дълбоките, тежки и сериозни линии.
 
Когато говорим за най-харесваните емсита в България, има един легендарен тандем, който е безспорният фаворит на родната публика (а и на публиката по цял свят). През последните няколко години Ragga Twins записаха няколко ексклузивни участия в Англия заедно с нашите момчета от High Roll и посетителите на фестивала ще имат възможност да "избухнат" заедно с тази конфигурация.
 
Освен Konspirator & Mocks с техния проект High Roll, електронната организация HMSU ще бъде представена от явлението Иван ШоповCooh, основателите Acidtrip & Targy, огъня в кръвта на Ogonek, експериментатора EXo, последното и абсолютно вярно попълнение Faith. Ще има още десетки гости от цяла България, а за да бъде цялостно международното присъствие, момчетата от HMSU са поканили Purcell от Англия, FallFromCloud от Турция, Bons от Сърбия и Lifesize MC от Чехия.

Фестивалът ще предложи масивна звукова система и осветление, тематична дневна Горска сцена и още изненади.

Билети по 20 лева от 4:20 Shop, BreakPoint Shop, 0511 Clothing, както и онлайн и в разпространителната мрежа на Eventim.bg из цялата страна. На място входът ще струва 25 лв. за цялото събитие и 20 лв. за един фестивален ден.

Повече информация може да откриете в официалния сайт на събитието, както и на неговата Фейсбук страница.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички