Мирослав Илич и Румяна Попова за 100-годишнината на ФК Миньор


Мирослав Илич и Румяна Попова за 100-годишнината на ФК Миньор

4710

Грандиозен концерт-спектакъл подготвя футболният отбор "Миньор" Перник по случай своята 100-годишнина от 19.00 ч. на 18 юли, недея.

Специална гост- звезда ще бъде легендата на сръбската музика Мирослав Илич с бенда на Миша Миятович, от българска страна на сцената ще се качи символът на македонската песен - народната певица Румяна Попова заедно с ансамбъл Чинари. Феновете на сръбската и българска народна музика да очакват 3- часов концерт с много емоция и изненади. Специално за събитието ще бъде изградена огромна сцена с мощен звук и светлина на стадион "Миньор" в Перник.  

Мирослав Илич е един от най-познатите и популярни сръбски изпълнители у нас, неговата кариера започва през далечната 1977 година, а първата песен която записва, е "Voleo sam devojku iz grada", която излиза на малка плоча от 45 оборота. Следва низ от хитове - "Балада о нама", "Зовеш ме на вино", "Поздрави je, поздрави", "Теби", както и дуетите му с Лепа Брена: "Jедан дан живота" и "Волимо се из ината". Неведнъж  е препълвал "Арена Армеец" и зала 1 на НДК, а преди години - и всички големи стадиони в България. От години не крие доброто приятелство с Христо Стоичков, дори смело заявява, че го чувства като свой брат.

Народната певица Румяна Попова се отличава с интересна техника на гласа. Изпълнява еднакво добре автентични народни песни от всички фолклорни области. Завършва Средното музикално училище в Широка лъка, специалност "Народно пеене", а след това завършва ЮЗУ "Неофит Рилски", Благоевград, специалност "Музикална педагогика". Работила е като певица в ДАНПТ "Пирин" – Благоевград и като солистка в оркестъра при РТЦ – Благоевград. Дълги години е преподавала народно пеене в Националната хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий", Благоевград. Има школовката на три години работа в Швейцария (Цюрих, Базел, Берн) като солистка на оркестри. От 13 ноември 2005 г. песните от музикалния ѝ албум "Песен моя, македонска" са във фонда на Калифорнийския университет.

Двамата изпълнители са подготвили специална изненада за съвместния си концерт.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички